Társoldalunk:

Nem maradt magyar az asztalitenisz World Touron

2016.01.23. 12:42

Mindkét negyeddöntős magyar páros kiesett szombaton délelőtt a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség World Tour-sorozatának idei első versenyén, a budapesti Tüskecsarnokban.

Madarász Dóra és Pergel Szandra duója az első helyen kiemelt dél-koreai Dzseon Dzsi Hi, Jang Ha Jun kettőssel próbálta felvenni a harcot, és ugyan egy szettet sikerült nyernie, a rivális végül magabiztosan győzött és jutott a legjobb négy közé.

A férfiaknál az egyformán 20 éves Lakatos Tamásra és Szudi Ádámra ugyancsak egy ázsiai ellenfél várt, a tajvani Csen Csien-an és Csiang Hung-csie. A meccset végig az esélyesebb tajvaniak irányították, akik játszmavesztés nélkül léptek tovább.

Pergel Szandra (jobbra) és Madarász Dóra (balra)Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Nem jutott be a negyeddöntőbe Kosiba Dániel, miután a 16 között kikapott nigériai ellenfelétől szombaton, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának idei első versenyén. Kosiba kiesésével már egyetlen hazai játékos sincs versenyben a 70 ezer dollár összdíjazású budapesti viadalon, amely vasárnapig tart. Az eseményen 56 ország közel 400 versenyzője indult.

Eredmények:
női páros, negyeddöntő:
Dzseon Dzsi Hi, Jang Ha Jun (dél-koreai)-Madarász Dóra, Pergel Szandra 3-1 (7, 11, -9, 4)
férfi páros, negyeddöntő:
Csen Csien-an, Csiang Hung-csie (tajvani)-Lakatos Tamás, Szudi Ádám 3-0 (6, 7, 8)
később:
férfi egyes, nyolcaddöntő:
Kosiba Dániel-Quadri Aruna (nigériai) 14.00