Társoldalunk:

Márton Anna kezdhet hangolódni az olimpiára

2016.01.30. 20:58

A kardozó Márton Anna a hetedik helyen zárt az Athénban rendezett vívó Világkupa-versenyen, szombaton, ezzel gyakorlatilag olimpiai résztvevőnek tekinthető.

A 20 éves vívó három magabiztos sikerrel kezdett - sorrendben egy kínai, egy azeri és egy olasz riválist győzött le -, majd a negyeddöntőben kikapott a világbajnoki aranyérmes, világranglista-vezető orosz Szofija Velikajától.

Az MVSZ honlapjának cikke úgy fogalmaz: mostani hetedik helyének köszönhetően a vb-bronzérmes Márton Anna "már csak matematikailag maradhat le a riói olimpiáról, a gyakorlatban ennek a minimálisnál is kisebb az esélye".

Szilágyi egy másik olimpiai bajnoktól kapott ki

Ezüstérmet nyert szombaton a kardvívó Szilágyi Áron a padovai Világkupa-versenyen, amelyen Szatmári András a nyolcadik helyen végzett.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a Londonban olimpia bajnoki címet szerző Szilágyi - sorrendben - egy brit, egy olasz, egy német, egy dél-koreai és egy orosz rivális magabiztos legyőzésével jutott be a fináléba, ahol 15-12-re kikapott a 2004-es athéni ötkarikás játékokon aranyérmes olasz Aldo Montanótól.

"Folyamatosan erősödtek a nap folyamán az ellenfelek, és úgy érzem, nekem is sikerült egyre jobb teljesítményt nyújtanom. Összességében kifejezetten elégedett vagyok az ezüstéremmel, és az edzőm is azt mondta, hogy nem most kell megnyernem a versenyt..." - nyilatkozta Szilágyi Áron, akinek olimpiai indulása gyakorlatilag biztos.

A verseny előtt szintén olimpiai kvalifikációs helyen álló Decsi Tamás a 64 között búcsúzott, de riválisai - egyetlen kivétellel - szintén sorra búcsúztak.