Vágólapra másolva!
Világrekordot állított fel egy 12 éves alpinista, a barcarozsnyói Dor Geta Popescu, aki megmászta az argentínai Aconcagua 6962 méteres csúcsát, ezzel világelső lett korosztályában.

Dor Geta Popescu február 6-án jutott fel a dél-amerikai hegycsúcsra, ezzel második világrekordját is felállította: december 15-én, korosztályában szintén elsőként hódította meg a világ legmagasabb vulkánjának, az Ojos del Saladónak 6892 méteres csúcsát.

„Nagyszerű hegy az Aconcagua, sikerült tökéletes ritmusban megmászni. A csúcstámadás napján a várakozásaimnak megfelelően nagyon hideg volt, fújt a szél, és a végén erőfeszítéseket kellett tennem. Bár a legfiatalabb voltam a csapatban, sikerült tartanom az iramot" – idézte a Kronika.ro a világrekorder kislányt.

Dor Geta Popescu Forrás: Dorgetapopescu.blogspot.hu

Dor Geta Popescu azt tűzte ki célul, hogy 14 éves koráig megmássza a Föld hét legmagasabb vulkánját, valamint minden földrész legmagasabb csúcsát.

Honlapja szerint Amerikai legnagyobb csúcsa, az Aconcagua mellett már meghódította Európa és Afrika tetejét is: az 5642 méteres Elbruszra tavaly augusztus 15-én, a Kilimandzsáróra (5895 méter) tavaly július 16-án jutott fel.