Vágólapra másolva!
Hat éve kezdett atletizálni, öt éve súlyos térdsérülést szenvedett, a tavaly novemberi edzőváltással viszont megtáltosodott Alexandra Wester, a németek 21 éves távolugrónője. A gambiai születésű sportoló fantasztikus ugrással versenyt nyert Berlinben, és egyből az idei világranglista élére repült.

Fantasztikus német sikert hozott a hét végi, berlini fedett pályás atlétikai verseny. Női távolugrásban Alexandra Wester hihetetlennek tűnő, 6,95 méteres ugrással nyert, ennél messzebbre eddig mindössze két német sportoló repül: a kétszeres olimpiai, kétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Heike Drechsler (7,37 m), illetve a fedett pályás világbajnok Helga Radtke (7,09 m).

A Tagesspiegel szerint teremben 23 centit javított saját csúcsán, az IAAF honlapja pedig azt írta, szabadtéren a tavaly augusztusi, kasseli versenyen érte el legjobbját, 6,59 méterrel.

A 21 éves sportoló Gambiában született, hároméves korában költözött szüleivel együtt Németországba, de csak hat éve kezdett komolyabban foglalkozni az atlétikával, addig a balett töltötte ki szabadidejét.

Alexandra Wester Forrás: Instagram/Alexandra Wester

Azonban tehetségét hamar felismerték, az USC Mainz színeiben már az első évben iskolai bajnok lett hétpróbában.

2011-ben súlyosan megsérült, bal térdében minden szalag szétszakadt,

és a porc is megsérült. Felépülése után keményen küzdött, hogy visszatérhessen a legjobbak közé, és most a jobb lábát használva ugrik el.

Tavaly novemberben klubot váltott, és az ASV Kölnnél a világbajnok hármasugró, Charles Friedek személyében új edzőt kapott. A váltás úgy tűnik, használt neki.

Optimista vagyok, de óvatosnak kell lennünk a terheléssel” – nyilatkozta.

A távolugrás új csillaga lehet Forrás: Instagram/Alexandra Wester

most már a február 27-i hazai bajnokságra készülök, aztán jöhet a portlandi fedett pályás vébé és a riói olimpia. Az volt a célom, hogy most a fedett szezonban 6,75 méterig jussak. Most 20 centivel nagyobbat ugrottam, ez őrület ” – mondta Wester, aki szerint az elmúlt három hónapban sebesség, erő és technika tekintetében is rengeteget fejlődött.

Alexandra Wester Forrás: Instagram/Alexandra Wester

Hogy a forma mire lehet elég, majd kiderül, az biztos, hogy ekkora ugrással a legutóbbi két olimpián bronzérmet lehetett nyerni.