Társoldalunk:

Négymillió forint semmiség a legjobb sznúkeresnek

2016.02.15. 22:41

Kevesellte a maximum brék 10 ezer fontos, azaz 4 millió forintos pénzdíját, ezért Ronnie O'Sullivan ötszörös világbajnok sznúkeres hétfőn 147 pont helyett csak 146-ot lökött a Welsh Openen.

A sportág 40 éves ikonja a parti (frame) harmadánál kérdezte meg, hogy mennyi pénz jár a 147-es, maximális brékért (egy brék az egyhuzamban lökött pontokat jelenti). Láthatóan csalódottan vette tudomásul a játékvezető válaszát, hogy 10 ezer fontot kapna érte, plusz kétezret a torna legnagyobb brékje címén. O'Sullivan ezt követően a lökései között többször is visszakérdezett, hogy biztosan annyi-e a jutalom.

Ronnie O'SullivanForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Roland Popp

A maximális pontszámhoz mind a 15 piros után a legértékesebb színes golyót, a feketét kell eltenni, majd utána növekvő sorrendben a hat színest, de O'Sullivan az utolsó előtti pirost követően végül a második legértékesebb színeset, a rózsaszínt választotta, így végül csak 146 ponttal fejezte be a partit.

Tudtam, hogy tízezer a jutalom, de azt gondolom, hogy ez kevés" - mondta a Rakéta becenevű játékos. "Ha feljebb megy a pénzdíj, akkor majd rámegyek a 147-re".

A sportág legkarizmatikusabb egyéniségének tartott O'Sullivan nem először viselkedett így, ugyanis 2010-ben két-két piros és fekete golyó belökése után tette fel a pénzdíjat firtató kérdést. Azon a tornán egyáltalán nem volt bónusz a maximumra, így O'Sullivan az utolsó golyó előtt abbahagyta a partit.

Végül csak a szurkolók lelkesedésével érvelő játékvezető hosszas unszolására állt kötélnek a villámkezű játékos, és belökte a 147-et jelentő feketét.

O'Sullivan pályafutása során 13-szor lökött maximumot, ezzel világcsúcstartó, és övé a leggyorsabb 147-es is.