Komoly magyar szörfsiker

Cholnoky Sára Santander, 2014. szeptember 13.
Cholnoky Sára (j3) a spanyolországi vitorlázó-világbajnokság szörfös RS:X hajóosztályának női versenyében Santanderben 2014. szeptember 13-án. (MTI/EPA/Esteban Cobo)
Santander, 2014. szeptember 13. Cholnoky Sára (j3) a spanyolországi vitorlázó-világbajnokság szörfös RS:X hajóosztályának női versenyében Santanderben 2014. szeptember 13-án. (MTI/EPA/Esteban Cobo)
Vágólapra másolva!
A szörfös Cholnoky Sára a második helyen végzett a Cádizban rendezett andalúziai olimpiai hét elnevezésű versenyen.  

A március 25-én kezdődő mallorcai ötkarikás kvalifikációs viadalra készülő Cholnoky a hagyományos szabályok alapján, amikor a két legrosszabb eredményt kiejtik, az élen végzett volna, de a szervezők változtatása szerint ezúttal a jobb futamhelyezéseket vették figyelembe - tájékoztatta az MTI-t Utassy Loránd szövetségi kapitány vasárnap. Így a spanyol Pilar Lamadrid Trueba győzött.

Cholnoky megelőzte a svéd Fanny Boumannt, aki egyik nagy ellenfele lesz a kvótáért folyó küzdelemben. Mallorcán egyetlen riói indulási hely talál gazdára. A magyar szörfös a tavalyi ománi világbajnokságon a kvótát nem szerzett versenyzők között a harmadik lett. Cádizban a férfiak között Nikl András az ötödik helyen végzett.

Cholnoky Sára (j3) Forrás: MTI/EPA/EFE/Esteban Cobo