Társoldalunk:

Minden magyar kiesett a birkózó Eb-n

2016.03.12. 14:14

Jäger Krisztián a vigaszágon folytathatta, ám ott is kikapott, így kiesett, csakúgy, mint Módos Péter, Németh Iván és Majoros Ármin Mózes a Rigában zajló birkózó Európa-bajnokság szombati, első kötöttfogású versenynapján.

A Lőrincz Tamás súlycsoportjában, 66 kg-ban szereplő Jägert a szerb Davor Stefanek segítette vigaszágra, miután a döntőig menetelt. Mindez azt jelentette a 28 éves magyar számára, hogy ha legyőzi az azeri Kamran Mammadovot, az esti programban a bronzéremért léphet szőnyegre.

A csata - amint utóbb kiderült - a második szakasz elején dőlt el, amikor fél perc után Jäger Krisztiánt ismét - már egy pontért - intették (0-1), ő pedig lentről megpróbált felállni, majd előreugrott, ám a szőnyegen kívülre került, a menekülés pedig két pontot ért Mammadovnak (0-3).

Későn hajrázott

Jäger még így is kapott esélyt: négy és fél percnél ugyanis Mammadov is megkapta második intését (1-3), s le kellett mennie, a parterhelyzetből azonban nem engedett akciót csinálni magán. Az utolsó egy percben a magyar birkózó elkeseredetten ment előre, egyszer sikerült is szőnyegen kívülre léptetnie az azerit (2-3), idő azonban újabb akcióra már nem maradt, ezzel ő is búcsúzni kényszerült.

Módos Péterék korábban kiestekForrás: MTI/Illyés Tibor

Az már korábban kiderült, hogy Módos Péter (59 kg), Németh Iván (98 kg) és Majoros Mózes Ármin (130 kg) nem folytathatja a versenyt, miután az őket legyőző birkózók nem jutottak be a fináléba. A rigai Eb vasárnapi zárónapján Korpási Bálint (71 kg), Szabó László (75 kg), Szabó Patrik (80 kg) és Lőrincz Viktor (85 kg) lép majd szőnyegre.