Társoldalunk:

Meghalt az olimpiára készülő magyar bíró

2016.04.14. 12:00

Életének 48. esztendejében váratlanul elhunyt Kaposvári Zsolt. A vívóbíró haláláról a nemzetközi szövetség tájékoztatta a magyar szövetséget.

"A korábbi magyar bajnok kardvívónk pályafutása után a világ egyik legjobb versenybírója lett, három olimpiai és tíz világbajnoki döntőt vezetett" - írja Kovács Tamás korábbi magyar vívó szövetségi kapitány a saját Facebook-oldalán. "Halálakor is zsűriként, az ázsiai pótkvalifikációs versenyen vett részt Kínában."

Meg vagyunk döbbenve, mert ereje teljében lévő, teljesen egészséges ember volt,  a részletekről semmit nem tudunk. A nemzetközi szövetség tájékoztatta a magyar szövetséget a hírről" - nyilatkozta Kovács Tamás az Origónak.

Kaposvári Zsolt a Honvéd kardvívójaként részt vett junior világbajnokságon, későbbi pályafutása során felnőtt csapatbajnoki aranyérmet is nyert. Versenyzői karrierjét követően kezdődött gyorsan felfelé ívelő versenybírói pályája. Három fegyvernemes zsűriként a legutóbbi két olimpián egyaránt a finálékban bíráskodott,  vezetett világbajnoki döntőt, 2011-ben az esztendő legjobb kardzsűrijének választotta a Nemzetközi Vívószövetség - írja róla a Hunfencing.hu.

Forrás: Duna TV

Jelenleg is aktívan dolgozott, a FIE jelölte őt a riói olimpiára, az MVSZ pedig a júniusi, toruni Európa-bajnokságra.