Vágólapra másolva!
A 70 kilogrammos Gercsák Szabina bronzérmet nyert pénteken az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon, Kazanyban.

Az ifjúsági olimpiai és junior világbajnok dzsúdós a harmadik helyért kiírt mérkőzésen a címvédő holland Kim Pollinggal csapott össze, és ipponnal nyert. A 19 éves miskolci versenyző

a magyar küldöttség második érmét szerezte a tatárföldi Eb-n.

Csütörtökön a 48 kilós Csernoviczki Éva a dobogó második fokára állt fel.

Gercsák Szabina Forrás: Magyar Judo Szövetség/Horváth György

"Nem volt taktikám a világranglista-vezető ellen, én csak dzsúdózni próbáltam, és sikerült is egy szép ippont dobnom" - értékelt a magyar bronzérmes boldogan lihegve. "Egy kis hiba becsúszott a negyeddöntőben, de így is elég sok pontot szereztem.

- tette hozzá Gercsák, aki Csernoviczki Éva csütörtöki ezüstje után a magyar küldöttség második érmét szerezte a tatárföldi Eb-n.

Edzője, Flórusz János elégedetten nyilatkozott tanítványa teljesítményéről az MTI-nek. "A közelmúltbeli derékproblémái után Szabina remekül dolgozott, kár volt a negyeddöntőben azért a bírói bakiért. Az elődöntőben bármi lehetett volna. Szerintem mostantól tartani fognak tőle a felnőtt mezőnyben is. Meglátjuk, mennyire viszi Szabinát előre ez a 160 pont a ranglistán, illetve hogy mire képes a hátralévő versenyeken. Még egy érem kellene."