Magyarországon fut a grenadai csodagyerek

Luguelin Santos, Wayde Van Niekerk, Kirani James, atlétika
CHINA, BEIJING : (L-R) Dominican Republic's Luguelin Santos, South Africa's Wayde Van Niekerk and Grenada's Kirani James compete in the final of the men's 400 metres athletics event at the 2015 IAAF World Championships at the "Bird's Nest" National Stadium in Beijing on August 26, 2015. AFP PHOTO / PEDRO UGARTE
Vágólapra másolva!
Ebben az évben először kétnapos lesz a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj, amelyre július 17-én és 18-án kerül sor a Székesfehérvári Regionális Atlétikai Központban.

A fő nap július 18., hétfő lesz, de már az előző napon megrendezik a női kalapácsvetést, valamint a női 5000 métert - derült ki a keddi sajtótájékoztatón. Szintén az előnapon kerül sor két kölyökatlétikai bemutatóra.

Gyulai Márton versenyigazgató hangsúlyozta, hogy

a Gyulai Memorial az elmúlt évben a legjobb nem Gyémánt Liga-verseny volt,

ebben a rangsorban a 15. helyet érdemelte ki. Jelezte, az előnapra, azaz július 17-re a belépés ingyenes lesz, míg a főnapra a tavalyi áron, 800 és 1500 forint között lehet jegyeket vásárolni.

Jön Kirani James

Spiriev Attila sportigazgató az első világsztár érkezését is bejelentette: Magyarországon most először versenyez majd Kirani James. A futó a "grenadai csodagyerek" elnevezést azzal érdemelte ki, hogy 2011-ben Teguban alig 18 évesen lett minden idők legfiatalabb világbajnoka, majd egy év múlva Londonban minden idők legfiatalabb olimpiai bajnoka 400 méteren.

Kirani James (j) a tavalyi vb-döntőben bronzérmes lett Forrás: AFP/Pedro Ugarte

Ott lesznek a legjobb magyarok is

A legjobb magyar atléták mindannyian jelezték részvételüket, azaz a kalapácsvető Pars Krisztián, a súlylökő Márton Anita, a gátas Baji Balázs és a diszkoszvető Kővágó Zoltán is megmutathatja, hogy milyen formában van egy hónappal a riói olimpiai versenyek előtt.

Pars Krisztián is jelezte részvételét Forrás: MTI/EPA/Jean-Christophe Bott

A férfi és női kalapácsvetés rangját emeli, hogy ezúttal is a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) sorozatának egyik állomása lesz a Gyulai Memorial.

A műsorban 19 nemzetközi versenyszám szerepel,

ilyen sokat még nem rendeztek a nagydíj 2011 óta íródó történetében. Emellett lesznek nemzeti versenyszámok is.

Mennyit futsz százon?

Idén sem marad ki a programból a hagyományosan nagy népszerűségnek örvendő "TE mennyit futsz 100-on?" elnevezésű verseny, ahol bárki kipróbálhatja, mennyi idő alatt teljesíti a klasszikus távot.

Jegyek május 1-jétől kaphatóak a Ticket Express országos hálózatában, illetve a tex.hu oldalán.