Társoldalunk:

Így lehet Gyurta Dánielből riói aranyérmes

2016.04.29. 14:38

Gyurta Dániel egyik edzője, Kovácshegyi Ferenc tudja, hogy az úszó miként védheti meg az olimpiai bajnoki címét 200 mellen.

"Ugyanazt a feladatot és tulajdonképpen ugyanúgy kell megoldania a hátralévő alig több mint három hónapban, mint ami a londoni bravúr előfeltétele volt. Ugyanúgy, most is százszázalékos elszántsággal és hatékonysággal" - nyilatkozta a Telekom Sporthírszolgálatnak Kovácshegyi Ferenc.

"Ehhez persze minden erejét és tudását latba kell vetnie. Úgy is fogalmazhatok, hogy nem 100, hanem 120 százalékos teljesítményre kell átállítania magát” – mondta az újpesti szakember, aki korábban Czene Attila, Darnyi Tamás, Rózsa Norbert, Szabó Joe és Wladár Sándor felkészítéséhez is hozzájárult trénerként.

Gyurta Dániel kihagyja a londoni Eb-tForrás: MTI/Kovács Anikó

Kovácshegyi Ferenc két kollégájával edzősködik egy csapatban. "Tizennyolcadik éve dolgozom ismét együtt Széles Sanyival, időközben lett az összeszokott párosunk harmadik tagja kezdő edzőként Virth Balázs. Sok mindent megéltünk, sok mindent elértünk. Jól kiegészítjük egymást, és akkor sem borul a közös szekér, ha a szokásosnál rögösebb az út. Mindenki hozzá tud tenni valamit a tudásgyűjteményhez, csak éppen a teherviselésnek vannak fokozatai” – fogalmazott a tréner.