Vízipipás videóval hasalt el az amerikaifutballista

laremy tunsil amerikaifoci miami dolphins
CHICAGO, IL - APRIL 28: (L-R) Laremy Tunsil of Ole Miss holds up a jersey with NFL Commissioner Roger Goodell after being picked #13 overall by the Miami Dolphins during the first round of the 2016 NFL Draft at the Auditorium Theatre of Roosevelt University on April 28, 2016 in Chicago, Illinois. Jon Durr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Valószínűleg több millió dollárt bukott azzal Laremy Tunsil amerikaifutball-játékos, hogy kikerült róla egy videó, amelyen feltehetően marihuánát szív egy vízipipából.

Csütörtök este rendezték az NFL-drafot Chicagóban, nem sokkal előtte egy, az interneten megjelenő videó miatt kitört a botrány. A twitterre feltöltött felvételen Laremy Tunsil, a MIssissippi egyetem játékosa látható, amint egy vízipipából egy gázmaszk közbeiktatásával szív feletehetően kannabiszt.

Tunsilt a draft egyik legnagyobb tehetségének tartották előzetesen, a legtöbb szakértő által az első ötbe várta. Ezután azonban csak a 13. helyen választó Miami Dolphins csapott le rá. A New York Times internetes kiadása szerint a Miami menedzsere, Chris Grier azt mondta, a klub tudott a videóról, mely egyébként két évvel ezelőtt készült.

Tunsil rengeteg pénztől esik el a történtek miatt.

Míg a draft első helyezettje nagyjából 25 millió dolláros szerződésre számíthat, a 13. már csak 12 millióra. A játékosról ráadásul nem sokkal később kiderült, hogy az egyetemen pénzt fogadott el edzőjétől, hogy fizesse a lakását.

Tunsil (balra) a Dolphins mezével. A mosolya mintha nem lenne őszinte. Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jon Durr


A drafton a Los Angeles Rams az irányító Jared Goffot választotta ki az első helyen. A második helyen is egy quarterback kelt el, a Philadelphia Eagles a másodosztályban rekordokat halmozó, hatalmas tehetségnek tartott Carson Wentzet választotta. Legutóbb 2008-ban fordult elő, hogy a draft első körében elkelt egy másodosztályból érkező irányító, Joe Flacco azóta már Super Bowlt nyert a Baltimore Ravensszel.

A Denver Manning helyére választott

A harmadik helyen a San Diego Chargers egy védőjátékost, az ellenfél irányítóját zavaró Joey Bosát választotta ki. A bajnoki címvédő Denver Broncos Paxton Lynch személyében szintén irányítót szerzett, ez nem is meglepetés, mivel a legendás Peyton Manning márciusban bejelentette visszavonulását.