Kedden partot ér az olimpiai láng

olimpiai láng
Olümpia, 2016. április 21. A főpapnő szerepét játszó Katerina Lehu átadja a lángot egy edényt tartó papnőnek az olimpiai láng fellobbantási ünnepségén Héra templománál, az eredeti olimpiai játékok helyszínén, az ókori Olümpiában 2016. április 21-én. Az ünnepség végén a lángot szállító staféta elindul a 2012-es nyári olimpiának otthont adó Rio de Janeiro felé. A lángot a hagyományok szerint a nap sugarait összegyűjtő konkáv tükör segítségével lobbantják fel. (MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)
Vágólapra másolva!
Kedden kezdi meg három hónapos útját Brazíliában az olimpiai láng.

A Rio de Janeiró-i olimpia szervezőbizottságának vezetője, Carlos Nuzman hétfőn elmondta, hogy a láng repülőgéppel érkezik Genfből, és brazíliai útján Dilma Rousseff államelnök indítja el. A dél-amerikai országban az első futó Fabiana Claudino röplabdázó lesz, aki a 2008-as és a 2012-es olimpián aranyérmes brazil női válogatott csapatkapitánya volt, tőle Artur Avila Cordeiro de Melo brazil matematikus veszi át.

Minden futó körülbelül kétszáz métert viszi a fáklyát, amely az augusztus 5-ei megnyitóünnepségre érkezik meg a Maracana stadionba.

Így indult a láng Olümpiaból Forrás: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz