Vágólapra másolva!
Kiss László korábban azt mondta, bizonyítani akarja, hogy koholt vádak alapján, koncepciós perben született meg ellene 1962-ben az ítélet. Erre reagált az úszókat egykor kihallgató rendőrtiszt, aki szerint Kissnek, ha perújítás mellett dönt, „nem lesz könnyű dolga”. 

Kiss László a a botrány kirobbanásakor közleményt adott ki, ebben tagadta a nemi erőszakot, és kijelentette, hogy keresi a perújítás lehetőségét.

Martinkó Károly, az úszókat egykor kihallgató rendőrtiszt a Népszabadságnak azt mondta, nem lesz könnyű dolga Kissnek, ha bizonyítani akarja igazát. Az egykori rendőr hadnagy visszaemlékezése szerint

a védelem azt állította, hogy a rendőrségen befolyásolták a tanúkat,

köztük azt a karbantartó kőművest is, akinek vallomása perdöntő lehetett volna Kiss egyik tettestársa, Lantos László szerepének tisztázásában.

Martinkó azt állítja, semmiféle pressziót nem gyakoroltak, sőt,

kollégái figyelmét felhívta arra, hogy válogatott sportolókról van szó, különösen lelkiismeretesen kell a kihallgatást elvégezni.

Lantos a bírósági szembesítésen azt mondta, érzése szerint megfé­lemlítették a kőművest, hogy ellene valljon. A karbantartó könnyeivel küszködve mondta, „eddig sajnáltalak, Lantos, de aki ilyen valótlanságot tud mondani rólam, azt nem sajnálom”. Lantos azt felelte: nincs rászorulva a tanú sajnálatára.

Az áldozattal, Takáts Zsuzsannával készült interjút szombaton adta le az RTL Klub. Ebben Takáts az erőszakról azt mondta: „azt hittem, hülyéskednek, csak meg akarnak ijeszteni, de végül sorban jöttek,

a harmadik volt a Kiss, nem volt kegyelem”.