Gyutai Adrián dobogóra állna a 600-asok között

Gyutai Adrián, a TVR Vitali magyar versenyzője a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíjának szabadedzésén 2015. szeptember 11-én, Misanóban. A 24 éves paksi versenyző a szabadedzéseken limitidőn belül motorozott.
Misanó, 2015. szeptember 11. Gyutai Adrián, a TVR Vitali magyar versenyzője a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíjának szabadedzésén 2015. szeptember 11-én, Misanóban. A 24 éves paksi versenyző a szabadedzéseken limitidőn belül motorozott. MTI Fotó: Molnár Ádám
Vágólapra másolva!
A dobogós eredmény elérését tűzte ki célul a hétvégi vallelungai idénynyitón a gyorsaságimotoros olasz bajnokság 600 köbcentiméteres kategóriájában versenyző Gyutai Adrián.

A Korda Racing 25 éves motorosa a menedzsmentjének közleményében azt mondta, a felkészülési időszak jól sikerült a számára, az utóbbi napokban a verseny helyszínén tesztelte a Honda CBR 600-ast, amellyel jó köridőkre volt képes. "Természetesen még van hova fejlődnöm, és

- jelentette ki Gyutai, akire a nevezési lista alapján a kategóriájában 42 rivális vár.

A paksi versenyző a szezonnyitóról úgy vélekedett, mivel az időjárás megjósolhatatlan, a mezőnyben pedig sok a kiváló ellenfél, nehéz előre megmondani, mire lehet képes. "Nagyon várom már az első versenyt, szeretnék jó eredményt elérni, nem is olyan titkolt vágyam, hogy végre dobogóra állhassak, illetve hogy az összetettben az év végén a legjobbak között végezzek" - mondta Gyutai, aki tavaly szeptemberben a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto3-as kategóriájában is bemutatkozott Misanóban.

Gyutai Adrián Forrás: MTI/Molnár Ádám

Az olasz bajnokság a duplafutamos idénynyitó után július első hétvégéjén Mugellóban folytatódik, majd július végén Misano, szeptember elején pedig Imola következik, a zárás október elején lesz Mugellóban.