Ez a bronz az olimpián is jó lenne

Imre Géza, vívás, párbajtőr, Rio 2016, olimpia
Tata, 2016. április 10. Imre Géza, a riói olimpiára kvótát szerzett magyar férfi párbajtőrcsapat tagja a válogatott edzésén a tatai edzőtáborban 2016. április 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Imre Géza szombati egyéni harmadik helye után vasárnap a magyar csapat is bronzérmet nyert a férfi párbajtőrözők párizsi Világkupa-versenyén.

Az Imre, Boczkó Gábor, Rédli András, Somfai Péter négyes a viadal honlapja szerint a csehek elleni 38-31-es győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe, ahol egy tussal, 39-38-ra verte a spanyolokat.

Az elődöntőben viszont 45-41-re kikapott a franciáktól. Jórészt az ellenfélnél volt az előny, de Imre a hetedik párban egyenlített, az utolsó két asszót ugyanakkor megint csak a franciák nyerték, két-két tussal. A bronzmérkőzésen aztán simán, 36-20-ra győzték le a magyarok az izraelieket.

A válogatott az olimpián ugyanilyen összeállításban vív majd

úgy, hogy Somfai tartalék lesz. Egyéniben Imre, Boczkó és Rédli léphet pástra Rióban.

Imre Géza egy napon belül két bronzérmet nyert Forrás: MTI/Illyés Tibor

A női párbajtőrcsapat - melyben az olimpiai induló Szász Emese, valamint Budai Dorina, Révész Julianna és Kun Anna kapott helyet - hatodik lett az olaszországi Vk-n, Legnanóban. A magyar együttes a legjobb 16 között 37-28-ra győzött az amerikaiak ellen, aztán 42-37-es vereséget szenvedett az észtektől a negyeddöntőben. A folytatásban előbb 37-35-re verte a franciákat, végül 32-26-ra kikapott az olaszoktól.

A Lupkovics Dóra, Kreiss Fanni, Pásztor Flóra, Jeszenszky Szilvia összeállítású tőrválogatott kilencedik lett Tauberbischofsheimben. A magyarok a negyeddöntőbe jutásért 43-35-re kikaptak a lengyelektől, utána viszont kétszer győztek: 45-22-re verték az osztrákokat és 45-30-ra a japánokat.