Fegyveresek támadtak olimpikonokra Rióban

olimpiai rió
Fegyveres rendőri erők ellenőrzik Rió utcáit a város Rocinha nevű nyomornegyedében - képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
A Spanyol Olimpiai Bizottság jelentése szerint két versenyzőjüket és az edzőjüket fegyveresek terrorizálták fényes nappal Rió utcáin. 

A spanyol szövetség közleménye szerint a 2008-ban olimpiai bajnok vitorlázó, Fernando Echavarri, valamint a kétszeres világbajnok Tara Pacheco és edzőjük, Santi Lopez-Vazquez éppen reggelizni tartottak Rio de Janeiróban, amikor öt fenyegetően viselkedő fegyveres vette őket körbe a nyílt utcán.

A pisztollyal hadonászó banditák fegyvert is fogtak az olimpikonokra, de végül senkinek nem esett bántódása

– derül ki a szövetség szűkszavú közleményéből.

Fegyveres rendőri erők ellenőrzik Rió utcáit a város Rocinha nevű nyomornegyedében - képünk illusztráció Forrás: AFP

Nem csoda, hogy a szervezők márciusi adatai alapján egyelőre csak a belépők 47 százalékát értékesítették, vagyis a turisták nem tolonganak, hogy Rióba utazzanak.

Belpolitikai válság bénítja az országot

A helyzeten nem javít az sem, hogy márciusban benyújtotta lemondását George Hilton brazil sportminiszter, akinek helyét átmenetileg Ricardo Leyser, a tárca magas rangú tisztségviselője vette át – közölte a belpolitikai válságba süllyedt latin-amerikai ország elnöki hivatala csupán öt hónappal a riói nyári olimpia előtt.

A több mint 200 millió lakosú dél-amerikai országban a Petrobras állami olajipari óriáscég körül kirobbant korrupciós botrány miatt hónapok óta súlyos belpolitikai válság uralkodik.