Vágólapra másolva!

Hidvégi lólengésben nem döntőzik, a férfi csapat 15.

A minden bizonnyal olimpiai induló Hidvégi Vid lólengésben nem jutott be a legjobb nyolc közé, így lemarad a szerenkénti döntőkről a berni tornász Európa-bajnokságon, amelyen a magyar férfi csapat a 15. helyen zárt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a riói játékokra készülő, világbajnoki ötödik Hidvégi az Eb-n is csak legerősebb szerén, lovon indult, amelyen jó gyakorlatot mutatott be, ám a leugrásnál előre csúszott a válla, így nem tudta hibátlanul megcsinálni a végét, ezért a kiinduló pontszáma is alacsonyabb lett, 6,4 pont. A pontozóktól végül 14,933 pontot kapott, amivel az első csoportot követően még a második helyen állt, de a második és harmadik csoportban szerepelt versenyzők közül még heten megelőzték, így éppen lecsúszott a fináléról.

Hidvégi szomorú és fáradt

"Szomorú vagyok, de az az igazság, hogy egyben nagyon fáradt is. Ezt éreztem a gyakorlat végén is, amikor megbillent a vállam a leugrás előtt. Nagyon sajnálom, de azt mindenképpen tudni kell, hogy az európai mezőny mindig nagyon erős" - mondta a magyar szövetség tájékoztatása szerint a nap végén Hidvégi.

Hidvégi lemaradt a fináléról Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova


A csapatversenyben a Hidvégi, Kardos Botond, Vecsernyés Dávid, Vágner Levente és Dudás Norbert összeállítású magyar együttes 247,348 ponttal zárt, ami hiába volt jobb négy ponttal, mint a két évvel ezelőtti kontinensviadalon elért pontszám, végül ez is a 15. helyhez volt elég, így a csapat megismételte 2014-es eredményét.

Hiányzott Berki

"Nem vagyok elégedett, az az igazság, hogy kicsit többre számítottam" - nyilatkozta Kovács István szövetségi kapitány, aki szerint a csapatnak hiányzott Berki Krisztián lólengés pontszáma.

Az Európa-bajnokságon a felnőtteknek csapatversenyt és egyéniben szerenkénti döntőket rendeznek.