Fidesz: A Jobbik feladja elveit, ha pénzről van szó

Vona Gábor, majális
Budapest, 2016. április 30. Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt kétnapos majálisának első napján tartott politikai fórumon a budapesti Hajógyári-szigeten 2016. április 30-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint a Jobbik mindig feladja az elveit, ha pénzről van szó, és azzal vádol másokat, amit ő követ el.
Vágólapra másolva!

A Fidesz-frakció szerint a Jobbik Európa legnagyobb korrupciós botrányában érintett, idegen hatalmaknak és oligarcháknak adta el magát, pénzért hátat fordított a saját embereinek és korábbi elveinek, emellett pedig a párt vezetése offshore cégekben érdekelt üzletemberekre bízza a párt vagyonát. Ezért a Fidesz magyarázatot vár arra, hogy milyen szerepet játszik a Jobbik elnöke mellett az offshore cégekben érdekelt Forrai Richárd és üzlettársai.

A Jobbik vasárnap tartja tisztújító kongresszusát Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A TV2 Tények című hírműsora tudta meg, hogy a D-D Consulting adószakértő cég, amelyet a Jobbikhoz, illetve Vona Gábor pártelnökhöz személyesen kötődő Forrai Richárd üzletember a barátjával, Debreczeni Zoltánnal közösen alapított, elkerüli az adózást Magyarországon. Információik szerint a D-D Consulting kézbesítési megbízottja egy dominikai adóparadicsomban bejegyzett offshore cégnek, a Panda Investments Ltd.-nek, amelynek magyarországi tulajdonában volta Global Homes Group Kft is. Ennek a vállalkozásnak is Debreczeni Zoltán az ügyvezetője.

Forrai Richárd közlemény adott ki az üggyel kapcsolatban, ebben az áll: soha, semmilyen offshore cégben-céggel nem volt és jelenleg sincs kapcsolata. Azt is írja: "Az említett könyvelő cég tulajdoni hányadát 2011-ben értékesítettem. Ebben az időszakban ennek a cégnek sem – ahogy a többi vállalkozásomnak sem – volt semmiféle tulajdonosi kapcsolata offshore cégekkel."

Az Origo tegnap is írt a Jobbik offshore-ügyeiről.