Lebukott egy jamaicai sprinter

Asafa Powell, atlétika
Jamaica's Asafa Powell competes during the 60 meters semi-final at the IAAF World Indoor athletic championships in Portland, Oregon on March 18, 2016. DON EMMERT / AFP
Vágólapra másolva!
Egybehangzó helyi sajtóhírek szerint egy aranyérmes jamaicai sportoló is lebukott a 2008-as pekingi olimpia doppingmintáinak újraelemzése során, nevet azonban egyelőre nem közöltek. A Guardian azt írja, nem Usain Bolt az. 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bő két hete jelentette be, hogy a pekingi minták közül 454-et újravizsgáltatott, elsősorban olyan sportolókra koncentrálva, akik az augusztusi riói játékokon is szerepelhetnek. Az eredmények szerint hat sportágban összesen 12 ország 31 versenyzőjének mintája volt pozitív, közülük 14 orosz.

Jamaica hat arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett a kínai fővárosban, mindet atlétikában. A sprintersztár Usain Bolt egyedül három elsőséget gyűjtött, 100-on, 200-on és a váltó tagjaként, utóbbi versenyben Michael Fraterrel, Nesta Carterrel és Asafa Powell-lel - a volt világcsúcstartó Powell 2013-ban pozitív tesztet produkált.

Asafa Powell már bukott le Forrás: AFP/Don Emmert

Rajtuk kívül még a női 100 méteren győztes Shelly-Ann Fraser, a 200-on első Veronica Campbell-Brown és a 400 gáton aranyérmes Melanie Walker nyert aranyérmet Jamaicának. A Guardian azt írja, tudomásuk szerint nem Usain Bolt a lebukott jamaicai sprinter.