Vágólapra másolva!
A Marosi Ádám, Tibolya Péter duó hatodik helyen végzett a férfi váltók versenyében a szófiai öttusa Európa-bajnokság keddi versenynapján.

Marosiék remekül kezdtek, vívásban huszonhat győzelmet arattak, amivel a harmadik legjobb teljesítményt nyújtották a 13 párt felvonultató mezőnyben. A 218 pontos első szám után úszásban a kilencedik helyen végzett a magyar duó (1:56:52 perc, 351 pont), míg lovaglásban a hetediken (266 pont).

A kombinált számban ugyancsak a hetedik legjobb idő volt az övék, a célba pedig a hatodik helyen értek, több mint egy perccel a győztes Alekszandr Szavkin, Alekszandr Leszun alkotta orosz váltó mögött.

"Olimpiai résztvevők ellen versenyezhettünk és ez nagyon fontos volt számomra. Maradt egy pici a vívásban és elégedetlen vagyok saját magam lovas teljesítményével, mert a mezőny egyik kiemelkedő képességű lovával három verőhibát vétettem" - nyilatkozta a riói induló Marosi, akinek ez volt az egyetlen száma az Eb-n. - "Azt gondolom, hogy teljesen reális ez a hatodik hely a mai teljesítményünk alapján, tehát elégedettek lehetünk és azok is vagyunk."

A hétfői nyitónapon az Alekszejev Tamara és Boros Alexandra alkotta női váltó bronzérmet nyert.

férfi váltó, Európa-bajnok: Oroszország (Alekszandr Szavkin, Alekszandr Leszun) 1511 pont
2. Csehország (Martin Bilko, Ondrej Polivka) 1491
3. Lengyelország (Sebastian Stasiak, Jaroslaw Swiderski) 1490
...6. Magyarország (Marosi Ádám, Tibolya Péter) 1449