Cavendish 30. szakaszgyőzelmét aratta a Tour de France-on

BELGACYCLING WIELRENNEN CYCLING CYCLISME TDF RONDE VAN FRANKRIJK SQUARE FORMAT
British Mark Cavendish of Dimension Data celebrates as he crosses the finish line to win the fourteenth stage of the 103rd edition of the Tour de France cycling race, 208,5km from Montelimar to Villars-les-Dombes, on Saturday 16 July 2016. This year's Tour de France takes place from July 2nd to July 24th. BELGA PHOTO YORICK JANSENS
Vágólapra másolva!
A brit Marc Cavendish nyerte meg a francia körverseny 14., Montelimmar és Villars-les-Dombes közötti 208,5 kilométeres szakaszát. Összetettben továbbra is Chris Froome vezet.

Az idei, 103. Tour de France egyik leghosszabb szakasza sprintbefutóval ért véget, amit a brit Mark Cavendish bírt a legjobban, aki a norvég Alexander Kristoffot és a szlovák Peter Sagant előzte meg.

Ez volt Cavendish negyedik szakaszgyőzelme az idei versenyen, összességében pedig már a 30. 2008-as első sikere óta. Ebben a rangsorban már csak az ötszörös Tour-győztes belga Eddy Marckx van előtte, aki 34 szakaszt nyert meg.

Négy, mutatja Mark Cavendish. Ennyit nyert, és már csak ennyire van a rekordtól. Forrás: BELGA/AFP/Yorick Jansens

A Tour de France történetében most először fordult elő, hogy az első 14 szakaszon egyetlen francia, olasz, spanyol vagy portugál versenyző sem tudott nyerni.

Az összetettben továbbra is a brit Chris Froome vezet, aki 1:47 perccel előzi meg a holland Bauke Mollemát.