Londoni bajnokokkal hosszabbított az Újpest

Pars Krisztián; Berki Krisztián; Gyurta Dániel fogadás FOTÓ ÁLTALÁNOS gratulál KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ kézfogás Közéleti személyiség foglalkozása olimpiai bajnok olimpikon sportoló SZEMÉLY
Budapest, 2012. augusztus 13. Gyurta Dániel úszó (b) és Berki Krisztián tornász (j) olimpiai bajnokok gratulálnak egymásnak, közöttük Pars Krisztián aranyérmes kalapácsvető (b2) ül a magyar olimpikonok fogadásán a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpontban, ahol szurkolók, rokonok és barátok köszöntötték a 2012-es londoni nyári olimpiáról hazatért sportolókat 2012. augusztus 13-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Kozák Danuta, Berki Krisztián és Gyurta Dániel mellett még számos sportolóval írt alá 2020-ig szóló szerződést az előző olimpia legeredményesebb klubja.

"Az elmúlt hat év tapasztalatai alapján mind a klub, mind a versenyzők úgy döntöttek, hogy az eredményes együttműködést hosszú távon tovább kívánják folytatni. Ezért született az UTE részéről az elhatározás – mely a versenyzők szándékával egybeesett –, hogy még a riói olimpiai játékok előtt minden profi sportolónak sportágtól függetlenül megbízható egzisztenciális körülményeket teremtsen, ezzel is hozzájárulva a lehető legjobb olimpiai szerepléshez" – olvasható az UTE által kiadott közleményben.

Gyurta Dániel és Berki Krisztián: gratulálnak egymásnak Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A sikeres szereplésben nagy szerepe van az Újpest önkormányzata és az Újpesti Torna Egylet között 2010-ben megkötött együttműködési megállapodásnak.

A riói olimpián hat sportágban 14 olimpikon képviseli az UTE-t. A klub közölte: további sportolókkal is tárgyalásban van a hosszú távú együttműködés kialakítása érdekében.

A 2020-ig szóló szerződést aláíró sportolók:
Kozák Danuta (olimpiai bajnok, kajak)
Gyurta Dániel (olimpiai bajnok, úszó)
Berki Krisztián (olimpiai bajnok, torna)
Gyurta Gergely (világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, úszó)
Tibolya Péter (világbajnok, öttusa)
Péni István (ifjúsági olimpiai bajnok, sportlövő)
Mohamed Aida, Kreiss Fanni, László Luca, Mester Viktória, Gólya Fruzsina, Kossuth Bálint (korosztályos vagy felnőtt világ- vagy Európa-bajnoki helyezett, vívók)
Németh Zsanett, Szabó László, Varga Ádám (korosztályos vagy felnőtt világ- vagy Európa-bajnoki helyezett, birkózók)
Kotsis Edina (világbajnoki bronzérmes, tekvondó)
Tadissi Martial, Molnár Réka (korosztályos vagy felnőtt világ- vagy Európa-bajnoki helyezett, karate)
Erdélyi Zsófia, Madarász Viktória, Papp Krisztina, Szabó Barbara (olimpikonok, atlétika)