Vágólapra másolva!
Szexuális zaklatási botrány robbant ki az amerikai tornasportban az olimpia kellős közepén. Az Amerikai Tornaszövetség az edzők jó hírneve védelmében nem jelentett néhányat a hozzá befutott panaszok közül a hatóságoknak.

Az Amerikai Tornaszövetség többször is a homokba dugta a fejét, amikor befutott hozzá egy-egy panasz néhány edzőről, akiket azzal vádoltak, hogy szexuálisan zaklatták a sportolókat – közölte a Washington Post.

Ne romoljon az edzők megítélése

Elvileg a szövetségnek kötelessége jelezni a hatóságoknak, ha valamelyik edzővel szemben felvetődik a szexuális zaklatás gyanúja. Ennek ellenére csak azokkal az esetekkel foglalkozott, ahol az áldozat vagy annak a szülei voltak a feljelentők, mert „nem akarták, hogy az edzők megítélése romoljon”.

A szövetség nem árulta el, hogy pontosan hány panasz futott be hozzájuk, de az indianapolisi központjukban

több mint 50, gyanúba került edzőről van dossziéjuk

– írta a botrányt kirobbantó Indianapolis Star.

Hiába szóltak Forrás: Dreamstime

A Star újságírói négy olyan esetet tártak fel, ahol panaszt tettek egy-egy edzőre szexuális zaklatás miatt, de a szövetség nem értesítette a hatóságokat.

– állítja a lap.

A szövetség vezetői közleményben reagáltak a cikkre. Azt írták, a Star cikkéből olyan fontos információk hiányoznak, amelyek egész más színben tüntetnék fel a szervezetet. Ennél többet viszont nem árulhatnak el néhány folyamatban levő per miatt.