Vágólapra másolva!
Nézzék, mire cserélték a vizet a WakeXplorers versenyzői!
Nem kell víz az extrém wakeboardosoknak fotó: Süveg Áron

A Red Bull különleges extrémsport-turnéjával, a WakeXplorersszel zárja a nyarat, és vág neki a hazai vizeknek két wakeboardossal, több helyszínen, négy izgalmas napon át.

A túra hétfőn indult,

az első állomáson, Tiszapüspökin a sportolók két különleges, hungarikum tematikájú helyszínt építettek fel a pusztaságban.

Négy nap, számtalan különleges helyszín és a wakeboard szcéna legjobbjai – a WakeXplorers keretében többszörös magyar bajnok Szóláth Szebasztián és 16 éves brit tehetség, Joe Battleday járják be hazánk érintetlen természetes vizeit, olyan helyszíneket keresve, amelyek többsége korábban még sosem „látott" drótkötelet vagy deszkát.

mert egész hétfőn zivatar nehezítette a munkánkat, de megérte, hiszen két igazán különleges pályát sikerült összehozni – mondta Szóláth Szebasztián.

Minden eddiginél szokatlanabb csúszópályát akartak a Red Bull versenyzői fotó: Süveg Áron

Az egyik helyszínen felhúztunk egy gémeskutat,

illetve kiástunk egy 12 x 5-ös gödröt, amit vízzel töltöttünk, és tófóliával, illetve szalmával borítottunk, erre érkezünk az ugratás után. Ahogy épült a kút, és telt a medence, úgy jött meg az ihlet a wakeboardozáshoz.

Igazán szürreális élmény a pusztában, víz nélkül wakeboardozni" – tette hozzá a többszörös magyar bajnok.

A wakeboardosok a rögtönzött pályákon egy állítható, úgynevezett kickert használnak ugrató gyanánt, amelynek tökéletesen illeszkednie kell a terep adottságaihoz.
Speciális drótkötéllel húzzák a deszkásokat fotó: Süveg Áron

– mondta Szebasztián, akihez a Red Bull színeit képviselő, mindössze 16 éves brit Joe Battleday csatlakozott a négynapos túra alatt. Joey még sosem járt Kelet-Európában korábban, jelenleg éppen a magyar gasztronómiával ismerkedik legszívesebben az őrült sport mellett.