Két érmet nyert Rióban, mégsem hívták meg az állami ünnepségre

Greek Olympic gold medalist Anna Korakaki, in Athens ARRIVAL coach Tasos Korakakis Ana Korakaki ATHLETE trainer Rio 2016 Olympics Athens Greece EUROPE athens airport Gold medlist shooter SHOOTING sports
Anna Korakaki - legközelebb tessék hármat nyerni
Vágólapra másolva!
A sportlövő Anna Korakaki volt a legeredményesebb görög sportoló a riói játékokon, mégsem kapott meghívást az olimpikonok állami köszöntésére.

A 19 éves lövő sportpisztolyban arany-, a 10 méteres légpisztolyos versenyben pedig bronzérmet szerzett Rióban, de elfelejtették meghívni a kormány által szervezett csütörtöki ünnepségre.

Az olimpikonok szerdán délutánra kaptak meghívást az eseményre, ahol a görög államfő, Prokopisz Pavlopulosz köszöntötte őket.

Anna Korakaki – legközelebb tessék hármat nyerni Forrás: NurPhoto/Panayiotis Tzamaros/NurPhoto/Panayiotis Tzamaros

"Nem tudom, mit mondjak, csalódott vagyok.

– közölte Korakaki édesapja, egyben edzője, Tasosz Korakakisz a Gazzetta.gr sportoldalnak.

Nem szóltak

"Újságíróktól szereztem tudomást az ünnepségről. Megkerestem az olimpiai bizottság elnökét, Spirosz Kapralosz urat, akiről bizton állítom, hogy nem tehető felelőssé a történtekért. Ugyanakkor erre nincs mentség" – tette hozzá.

és kértük őket, hogy előre szóljanak az ünnepségről, hogy tudjunk tervezni" – mondta Korakakisz, akinek lánya Franciaországban nyaral.

A Görög Olimpiai Bizottság szóvivője

cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint a sportolót szándékosan nem hívták meg

a köszöntésre. Hozzátette, többen nem tudtak részt venni az eseményen, így egy másik ünnepséget is terveznek, ahol az egész riói csapat ott lehet.

Görögország három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett az olimpián.