Kiss Norbert feljött a harmadik helyre a kamion-Eb-n

Kiss Norbert kamionverseny hungaroring
Mogyoród, 2016. augusztus 28. A későbbi második helyezett Kiss Norbert a Kamion Európa-bajnokság magyar versenyhétvégéjének harmadik futamán a mogyoródi Hungaroringen 2016. augusztus 28-án. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
A Hungaroringen rendezett versenyhétvége negyedik futamában eredetileg nem ért oda a dobogóra, aztán a kizárások miatt mégis odakerült Kiss Norbert, a kamion-Eb mezőnyének egyetlen magyar versenyzője. Sikeres hétvégét zárt, feljött a harmadik helyre a tabellán.

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője ötödikként zárt a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának negyedik futamán vasárnap a Hungaroringen.

Később azonban két büntetés miatt a harmadik helyre lépett előre.

Az első helyen célba érő német Gerd Körber és Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője egyaránt 30 másodperces büntetést kapott, mivel a startnál mindketten átlépték a megengedett sebességet. Ezzel a 9. és a 10. helyre csúsztak vissza.

Ilyen volt a hangulat a Hungaroringen:

Kiss Norbert a hétvége korábbi futamain két második és egy harmadik helyet szerzett. Negyedszerre a hetedik helyről vágott neki, a rajtnál egy helyet visszaesett, de a második körre megelőzte Sascha Lenzet. A német pilóta nem hagyta magát, össze is ért a két kamion.

Kiss Norbert kamionja a Hungaroringen Forrás: MTI/Marjai János


Az ötödik körben Kiss a hatodik pozícióba lépett előre, ezután pedig nagy csatát vívott a francia Anthony Janieckel, majd a cseh Jiri Formannal az ötödik helyért, végül az utolsó körben utóbbit megelőzve lett ötödik.

"Úgy érzem, jól mentem. A kulcs az volt, hogy Janiec megelőzött, mert beragadtam mögé, és éreztem, hogy nem is tudom őt lehagyni" – értékelt Kiss a futam után.

Kiss a mogyoródi hétvégén 46 pontot gyűjtött,

így 144 pontjával feljött a harmadik helyre az Eb-pontversenyben. A német Jochen Hahn 246 ponttal vezet.

Ez a csapat számára is jelentős, mert ez még csak az első közös évünk, és abban biztos vagyok, hogy ennél csak jobb lesz" – mondta a magyar pilóta.

4. futam (11 kör, 48,191 km):
1. Adam Lacko (cseh, Freightliner)
2. Anthony Janiec (francia, MAN)
3. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes)

Az összetett élcsoportjának állása:
1. Jochen Hahn 248 pont
2. Adam Lacko 235 pont
3. Kiss Norbert 144 pont