200 ezer jegyigénylés érkezett Bolt búcsújára

Usain Bolt, férfi 200 méteres síkfutás, elődöndő
Jamaica's Usain Bolt smiles after competing in the Men's 200m Semifinal during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 17, 2016. / AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Már most szinte biztosra vehető, hogy mindennap telt ház lesz a jövő nyári atlétikai világbajnokságon Londonban, mivel már több mint egymillió jegyigénylés érkezett.

A szervezők pénteki tájékoztatása szerint 700 ezer jegy áll rendelkezésre, s eddig 92 országból 1,047 millióan kértek jegyeket.

A legnagyobb érdeklődés - a papírformának megfelelően - a férfi 100 méteres síkfutást is magába foglaló esti programra mutatkozik, erre az adatok alapján 200 ezren szeretnének bejutni. Mindez nem véletlen, várhatóan ekkor láthatják utoljára a klasszikus távon a kilencszeres olimpiai bajnok jamaicai Usain Boltot, aki Pekinghez és Londonhoz hasonlóan Rióban is megnyerte a 100 és 200 métert, illetve a 4x100-as váltóval is diadalmaskodott.

Usain Bolt Forrás: AFP/Olivier Morin

Mellette valószínűleg lesz még egy nagy búcsúzója a vb-nek, a négyszeres ötkarikás bajnok brit hosszútávfutó, Mo Farrah ugyanis a jövő évi világbajnokság után a maratonfutásra fog koncentrálni és felhagy a pályaversenyekkel.