Vágólapra másolva!
Meglepetésember nyerte a MotoGP San Marinó-i Nagydíját: Daniel Pedrosa a nyolcadik helyről tört az élre, a hajrában Valentino Rossival csatázva nagyot.

Daniel Pedrosa nehéz időszakon van túl, a szezon előtt átesett egy kézműtéten, rövid időre még az is felmerült, hogy abba kell hagynia a versenyzést. Nem így történt, maradt a Hondánál, és most hozzátette a magáét az egyre őrültebben alakuló szezonhoz.

San Marinóban a nyolcadik helyről rajtolt, majd fokozatosan elkezdett kapaszkodni felfelé. Rövid ideig úgy tűnt, a vb-éllovas Marc Márquez és a két gyári yamahás, Valentino Rossi és Jorge Lorenzo kiemelkedik a mezőnyből, ám egyszer csak Pedrosa beérte Márquezt, és tökös előzéssel le is hagyta.

Innentől már látszott, hogy nem a Yamahák közt dől el a csata: Pedrosa előbb Lorenzo mellett is elment - a spanyol honfitárs a leintés után azt mondta róla, örül Pedrosa győzelmének, mert kemény időkön van túl, és sokat tett, hogy visszakapaszkodjon -, majd szépen lassan felzárkózott Rossira, és őt sem kímélte.

Rossi két körön át ment utána, de végül kénytelen volt feladni az üldözést, az utolsó két körben már beletörődött a második helybe.

Pedrosa vs. Rossi Forrás: AFP

Az utolsó nyolc MotoGP-futamot mind más-más nyerte (Lorenzo, Rossi, Peter Miller, Márquez, Andrea Iannone, Carl Crutchlow, Maverick Vinales és most Pedrosa), ez először fordult elő a vb 1949-es kezdete óta. És még a pontverseny sem lefutott, noha Márquez előnye még jelentős, 43 pont, ezzel ő vb favoritja.

Epilógus: a dobogón Rossi pezsgőzött egyet a csizmájából, percekkel később pedig az új hóbortot elindító F1-es pilóta, Daniel Ricciardo elégedetten jegyezte meg:

Igen, ezek szerint Vale-ban is van valami ausztrál!

MotoGP, San Marinó-i Nagydíj:
1. Daniel Pedrosa, Repsol Honda, 43:43.524 perc
2. Valentino Rossi, Yamaha, + 2.837 másodperc
3. Jorge Lorenzo, Yamaha, + 4.359
4. Marc Márquez, Repsol Honda, + 9.569
5. Maverick Vinales, Suzuki, + 15.467
6. Andrea Dovizioso, Ducati, + 19.676

A vb állása:
1. Marc Márquez 223 pont
2. Valentino Rossi 180
3. Jorge Lorenzo 161
4. Dani Pedrosa 145