Remek bemutatkozás parakajakban, négy magyar negyeddöntős vívásban

Váczi Anita edzés evez fogyatékosok sportja FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása mozgáskorlátozott parakajakozó paralimpiai felkészülés paralimpikon sportoló SZEMÉLY
Szeged, 2016. július 1. Váczi Anita parakajakozó edz a Szegedi Olimpiai Központban 2016. június 30-án. A sportoló tagja a Rióba utazó magyar paralimpiai csapatnak. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Remekül mutatkoztak be szerdán a magyar versenyzők a parakajak paralimpiai debütálásán, a Rio de Janeiró-i Rodrigo de Freitas lagúnában.

Váczi Anita és Suba Róbert a legsérültebbek kategóriájában, KL1-ben versenyez. Előbbi a harmadik helyen ért célba az előfutamában, majd a középfutamát megnyerte, így készülhet a csütörtöki döntőre.

Váczi Anita Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az idei moszkvai Európa-bajnokság kétszeres aranyérmese, Suba megspórolta magának a középfutamot, miután első pályáján a második lett brit riválisa mögött, s

ez a helyezés egyből finálét ért.


KL2-ben Varga Katalin és Rozbora András egyformán negyedik hellyel kezdett, majd előbbi a második, utóbbi pedig a harmadik helyen ért célba középfutamában, s ez mindkettőjüknek döntős szereplést jelent.

Suba Róbert Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A döntőket csütörtökön, magyar idő szerint 14 órától rendezik.

A páston is jól megy

A kerekesszékes vívóknál az egyéni tőrverseny zajlik a Karióka 3-as arénában.

A kedden párbajtőrben negyedik Krajnyák Zsuzsanna három győzelmet aratott a csoportjában, kétszer pedig kikapott, így továbblépett a negyeddöntőbe, akárcsak az A sérültségi kategória másik magyarja, Hajmási Éva, akinek három vereség mellett két siker is elég volt a továbbjutáshoz. Mindkét magyar hongkongi ellenféllel vív majd a legjobb nyolc között, s ha győznek, egymással találkoznak az elődöntőben.

Krajnyák Zsuzsanna (b) és Hajmási Éva Forrás: MTI/Kovács Attila

A hétfőn kardban ezüstérmes Osváth Richárd (A) Krajnyákhoz hasonlóan 3/2-es győzelmi mérleggel zárta a csoportszakaszt, s a negyeddöntőben a lengyel Michal Nalewajekkel csap majd össze.
Dani Gyöngyi (B) kétszer nyert és háromszor kikapott, de a negatív mérleg ellenére ő is ott van a legjobb nyolc között, ahol egy kínai rivális vár rá.

Úszásban egyedül Adámi Zsanett (S3) volt érdekelt a hetedik versenynapon, ő 50 méter mellen indult, s az előfutamában 1:31.45 perccel nyolcadikként zárva összesítésben a 14. helyen végzett.