Párizs harcba száll a budapesti olimpiáért

Paris: Mayor Anne Hidalgo and minister Ségolène Royal speak at COP 22 event
Anne Hidalgo, Párizs szocialista főpolgármestere.
Vágólapra másolva!
Anne Hidalgo párizsi polgármester azt kéri a francia politikai élet szereplőitől, hogy valamennyien sorakozzanak fel a 2024-es olimpiai pályázat mögé.

A szocialista városvezetőt szerdán a szenátus kulturális bizottsága hallgatta meg a kandidálásról, és az ülésen elmondta, csapatával valamennyi elnökjelölttel - jövő tavasszal választanak Franciaországban államfőt - beszélt már és mindannyiuktól azt kérte, hogy nemzeti összefogás jöjjön létre a pályázat kapcsán.

Hidalgo hozzáfűzte, hogy a politikai konszenzus fontos része a francia főváros pályázatának, ezt emelte ki korábban Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is.

Anne Hidalgo az olimpiai rendezés mellett Forrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Patrice Pierrot

Párizs Budapesttel, Los Angelesszel és Rómával van versenyben a nyolc év múlva sorra kerülő olimpiai játékok és paralimpia rendezéséért.

Róma polgármestere, Virginia Raggi szerdán jelentette be, hogy megvonja a város támogatását a rendezésre benyújtott pályázattól, és délután találkozik Giovanni Malagóval, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnökével, valamint Luca di Montezemolóval, a római olimpiai kandidálást irányító bizottság elnökével, majd sajtótájékoztatót is tart az ügyben.

A NOB jövő szeptemberben, Limában választja majd ki a helyszínt.