Már biztos továbbjutó a magyar válogatott

Tálas Zsuzsanna, Dobi Edina, röplabda
Antwerpen, 2015. szeptember 28. Tálas Zsuzsanna (b) és Dobi Edina (j), valamint az azerbajdzsáni Dina Bajramova a női röplabda Európa-bajnokság B csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország-Azerbajdzsán mérkőzésen 2015. szeptember 28-án. A magyar válogatott 3-1-re győzött. (MTI/EPA/Laurent Dubrule)
Vágólapra másolva!
Újabb győzelmének köszönhetően biztossá vált, hogy továbbjut Európa-bajnoki selejtezőcsoportjából a magyar női röplabda-válogatott. Jan De Brandt együttese szombaton az észtek felett diadalmaskodott öt játszmában.

Amennyiben a házigazda lengyelek a csoport másik mérkőzésén a papírformának megfelelően legyőzik a finneket, akkor a magyarok a második helyen végeznek, azaz pótselejtezőn harcolhatják ki az Eb-szereplést. A várható lengyel siker esetén a két csapat vasárnapi összecsapása már tét nélküli lenne.

Antwerpen, 2015. szeptember 28. Tálas Zsuzsanna (b) és Dobi Edina (j), valamint az azerbajdzsáni Dina Bajramova a női röplabda Európa-bajnokság B csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország-Azerbajdzsán mérkőzésen 2015. szeptember 28-án. A magyar válogatott 3-1-re győzött. (MTI/EPA/Laurent Dubrule) Forrás: MTI/EPA/Laurent Dubrule

Amennyiben a magyarok másodikok lesznek, akkor Romániával találkoznak az Eb-részvételért.

A pótselejtező első felvonását október 2-án rendezik, míg a visszavágóra október 9-én kerül sor.

Európa-bajnoki selejtező:
2. torna, 2. forduló (a CEV honlapjáról):
Magyarország-Észtország 3-2 (16, -20, -23, 14, 13)
később:
Finnország-Lengyelország 17.30
pénteken játszották:
Magyarország-Finnország 3-2 (23, -18, 23, -22, 9)
Lengyelország-Észtország 3-0 (19, 17, 17)

Az állás: 1. Lengyelország 12 pont/4 mérkőzés, 2. Magyarország 10/5, 3. Észtország 3/5, Finnország 2/4

További program:
vasárnap játsszák:
Észtország-Finnország 17.30
Magyarország-Lengyelország 20.00

A múlt hétvégén Érden a magyar válogatott - egyaránt négy szettben - legyőzte az észteket és a finneket is, míg a lengyelektől - szintén négy játszmában - kikapott, így a második helyen zárt. A két torna összesített győztese automatikusan kijut a jövő évi, Azerbajdzsánban és Grúziában sorra kerülő kontinensviadalra, míg a második helyezett pótselejtezőn harcolhatja ki a részvételt.