Társoldalunk:

Nagy Katalin bődületes futással nyerte a Spartathlont

2016.10.01. 12:20

Nagy Katalin megvédte a címét a Spartathlon ultrafutó-versenyen, idén ráadásul akkorát ment az Athén és Spárta között rendezett versenyen, hogy a férfiak közül is csak négyen tudták megelőzni. Maráz Zsuzsanna is remekelt.

A 246 kilométeres távon rendezett versenyben Nagy Katalin sokáig az abszolút első helyen állt, de végül négy férfi meg tudta előzni. A női versenyben viszont csak a saját pályarekordjával versenyzett, és bár ezt egy sérülés miatt végül nem sikerült megdöntenie, remek versenyzéssel védte meg bajnoki címét.

Az amerikai színekben versenyző Nagy 25:23.52-es idővel futotta le a távot, Maráz Zsuzsanna pedig a harmadik helyen végzett, az ő ideje 27:45.42 volt. Maráz összesítettben a 20. helyen végzett.

Nagy Katalin amerikai színekben versenyezForrás: Irunfar.com

A verseny magyar résztvevői (Nagy Katalin, Szabó Béla, Simonyi Balázs, Maráz Zsuzsanna, Márkus István, Vojnic Zelic Igor, Veress Béla, Szabó Zoltán, Kolluti Margit, Jeszenszky Péter, Sipos József, Török-Ilyés László, Vaczkó Zsolt Zoltán) között ott volt Löw András is, aki huszadszor vesz részt a versenyen.

[via Index]