Vereséggel kezdte a BL-t a Postás SE

Póta Georgina euro2016 olimpia2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 8. Póta Georgina a hongkongi Tu Hoj-kem elleni mérkőzésen a 2016-os riói nyári olimpia egyéni asztalitenisz-tornájának harmadik fordulójában a Rio de Janeiró-i Riocentro központban, a 3-as pavilonban 2016. augusztus 7-én. (MTI/EPA/Erik S. Lesser)
Vágólapra másolva!
Kikapott a TTC Berlin Eastside csapatától a Postás SE az asztalitenisz Bajnokok Ligájának pénteki játéknapján, az A csoport első mérkőzésén.

Eredmény (az európai szövetség honlapjáról), A csoport:

TTC Berlin Eastside (német)-Postás SE 3-1
Hamamoto Jui-Li Jiao 3-2 (6, -11, 6, -4, 9)
Shan Xiaona-Ruta Paskauskiene 2-3 (4, 8, -3, -7, -9)
Póta Georgina-Kertai Rita 3-0 (10, 7, 7)
Hamamoto-Paskauskiene 3-1 (8, -5, 12, 6)

Ennek a csoportnak a harmadik tagja a francia TT Saint Quentin, amellyel a Postás november 4-én játszik hazai környezetben.

A BL másik magyar csapata, a bajnok Szekszárd AC a török Bursa Büyüksehir Belediyesporral és a francia ALCL TT Grand Quevilly-vel került össze a C csoportba. Első mérkőzését a török együttessel játssza október 28-án, saját közönsége előtt.

Az első szakasz után a csoportok első két-két helyezettje kerül a negyeddöntőbe, a harmadikak az ETTU Kupában folytathatják szereplésüket.

Póta Georgináék jól rajtoltak Forrás: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Póta Georgina címvédő német együttese 3-1-re győzött saját közönsége előtt. A Postásból csak a litvánok hétszeres Európa-bajnoka, a csapathoz idén nyáron csatlakozott Ruta Paskauskiene tudott mérkőzést nyerni.