Vágólapra másolva!
Ádámné Blatniczky Éva férje fogadásba burkolva közölte vele: elhízott. Nem sértődött meg, sőt közel 20 kilót adott le Nagy Bettina személyi edző segítségével. A hétvégén pedig már fitt anyuka kategóriában méreti meg magát a Fitparádén. Nézze meg videointerjúnkban, hogyan gyakorolnak a versenyre, a cikk végén pedig egy kép is van a valaha túlsúlyos édesanyáról.

A férje támogatta, vagy csak a kezdőlökést adta meg?

Igen. Sőt, végig mellettem volt, és az utolsó négy hónapban azt is megtapasztalta, milyen a szénhidrátmegvonás miatt igazán hisztis nő .

Mennyi az annyi? Hány kiló volt, és hogy sikerült „elhagynia magát”?

Közel száz kiló, egészen pontosan 98 voltam, amikor úgy döntöttem, hogy ennek tényleg véget kell most már vetni. Kétgyerekes családanya vagyok, a második szülés után nagyon elhanyagoltam magam. Most vagyok abban a formában, hogy nem voltam még ilyen vékony, és soha többé nem akarok 100 kilósra visszahízni.

Nagy Bettina edzőgyakorlatot mutat be Forrás: Origo

Nagy Bettit ki ajánlotta?

A férjem. Fogadtunk, hogy le tudok-e fogyni. Annyira támogatott, hogy tulajdonképen ő böngészett a neten, amikor ráakadt. Bettivel 4 hónapja dolgozunk együtt. Amikor hozzá kerültem, akkor 80-81 kilós lehettem, azóta pedig 60-62 vagyok, de a hétvégi versenyig még három kilót le kellene adnom.

Egy fogadás sokszor komolytalan motiváció.

Elsőre biztos meglepődött, de nem vonogatta a szemöldökét. Szerintem úgy volt vele, hogy úgyis rajtam áll, mennyire akarom. Én pedig akartam. Készített nekem egy edzés- és étrendtervet. Az edzésben megerősödtem, a férjem pedig segített néha főzni.

A pózolást is gyakorolni kell a versenyre Forrás: Origo

Betti milyen edző?

Bevallom, voltak olyan pillanatok, amikor a terembe vezető lécsősoron is alig volt életerőm felmászni. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy ezerrel nyomom, élvezem, és jól érzem magam. Én nem tudom, hogy más személyi edző milyen, mert nekem ő az első, de azt el tudom mondani, hogy szigorú, és rettentően jól motivál.

A hétvégi Fitparádén a fitt anyukák kategóriában méreti meg magát.

Igen, FitMoM kategóriában. Ide azok az amatőr sportoló fitt anyukák jelentkezhetnek, akiknek legalább egy saját csemetéjük van, és korábbi fitneszversenyen nem kerültek még be az első öt közé.

Évi, túlsúlyosan Forrás: Origo

Helyezésnél mire számít?

Helyezés? Én már azzal nyertem, hogy eljutottam idáig.

Az edzés elején mintha elcsíptem volna egy kis panaszkodást. Nagyon úgy tűnik, hogy unja már a klasszikus csirke-rizs kombót.

Igen, nagyon! És ez a szénhidrátelvonás sem a legjobb, úgyhogy első dolgom lesz süteményt falni a verseny után, mondjuk egy jó almás pitét.

Nagy Bettina személyi edző

Nagy Bettina 17 évesen nyerte meg első komoly versenyét, a Fitparádét, utána a tinédzserek nagy kedvence és motivátora lett, a Facebookon jelenleg is több ezer követője van. Három világbajnokságot is megnyert, de közben kinőtte a fitmodell, majd a sportmodell kategóriát is, a 2014-es indiai vb után azonban rájött, hogy nem szeretne tovább izmosodni. Emiatt 2015-ben visszatért a sportmodell kategóriába, ahol kevesebb izomtömeggel szállt versenybe.