Magyar dobogós a Superbike-vébé betétsorozatában

Talmácsi Gábor Budapest, 2014. március 21.
Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző, csapatfőnök (j), valamint Somosi Alexander (b) és Bódis Richárd, a Talmácsi Racing versenyzői a csapat budapesti bemutatkozó sajtótájékoztatóján 2014. március 21-én.
MTI
Budapest, 2014. március 21. Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző, csapatfőnök (j), valamint Somosi Alexander (b) és Bódis Richárd, a Talmácsi Racing versenyzői a csapat budapesti bemutatkozó sajtótájékoztatóján 2014. március 21-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A második helyről rajtolva harmadik lett a Superbike-világbajnokság betétsorozatának, a European Junior Cupnak a spanyolországi futamán Bódis Richárd, a H-Moto Team gyorsaságimotorosa, aki összetettben hetedikként zárta a szezont.

A 22 éves magyar pilóta csapata arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Bódis a szombati időmérőn második lett, így

mindkét futamon az első sorból rajtolhatott,

és bár szombaton dobogóra állt, a vasárnapi második versenyen műszaki hiba miatt a negyedik helyről kiesett.

Bódisnak a jerezi volt az idénybeli második dobogós helyezése, s bár a vasárnapi futamon a győzelemre is volt esélye, a Hondájában felforrt a víz, így ki kellett állnia, s meg kellett elégednie az összetettbeli hetedik pozícióval.

Bódis Richárd a Talmácsi Racingnél kezdte Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Jó évet zártam, különösen a második félév volt örömteli a számomra. Most jön egy kis pihenő, aztán elkezdem a felkészülésem a következő szezonra" - értékelt Bódis.