Vágólapra másolva!
Formás idomok, jól definiált izomzatok, rengeteg induló, színvonalas verseny - ez jellemezte az őszi Fitparádét.

A múlt hétvégi, sokrétű sportrendezvény fitneszversenyén Zákányi Zoltán – akivel a verseny előtt is interjút készített az Origo – a kategóriájában végül első helyezést ért el. Ádámné Blatniczky Éva 100 kilóról indult, súlya egyharmadát adta le, hogy aztán a FitMoM kategóriában harmadik helyezést érjen el. Hihetetlenül motiváló győzelmet aratott Harnos Kristóf a mozgáskorlátozottak viadalán.

Erőt adó történet

Harnos Kristóf szörnyű autóbalesetet szenvedett évekkel ezelőtt, aminek következtében kerekesszékbe került. A tragédia ellenére nem adta fel álmait, kétszeres világ- és Európa-bajnok testépítő lett, a Fitparádén pedig a mozgássérült kategóriájában nyert.

Ki akarom mozdítani sorstársaimat a négy fal közül, hogy pozitívabban lássák az életüket. Nem vagyunk elmaradva ép társainktól. Tudom, hiszen megtapasztaltam azt az életet is, amikor jártam, és azt is, milyen mozgáskorlátozottként élni" - árulta el a sportoló, aki most azért edz, hogy a szlovákiai Eb-n megvédje Európa-bajnoki címét.

Férjével fogadott, hogy lefogy

Szombaton olyan erősportokat láthattak a Fitparádé nézői, mint a szkander, az erőemelés, a street workout és a sportos fizikumu férfiak viadala.

A nők vasárnap mérették meg magukat, ahol az egyik legnépszerűbb újdonság a FiTMoM kategória volt. Ez a fitt anyukák versenye, amelyre olyan édesanyák jelentkezhettek, akiknek legalább egy gyermekük van és anyaként is fontosnak tartották a testük formálását, és megőrizték fittségüket.

Blatniczky Éva Forrás: Origo

Ebben a kategóriában indult Ádámné Blatniczky Éva is, akivel férje fogadásba burkolva közölte: elhízott. Nem sértődött meg, sőt súlya közel egyharmadát adta le Nagy Bettina személyi edző, WBPF-világbajnoknő segítségével.

Pizzával készült a versenyre

Zákányi Zoltán napi két edzéssel, maréknyi étrend-kiegészítővel és néha pizzával készült a fitneszversenyre. Számára igen komoly volt a tét, hiszen eddig mindig második helyezést ért el a versenyen. Most azonban a kategóriájában első helyen végzett. Videointerjúnkban elmondta, mit evett és hogyan edzett az utolsó napokban.