Vágólapra másolva!
Hamarosan kezdődik a legmeglepőbb World Series az amerikai baseballbajnokság döntőjében, ahova két tradicionális lúzer, a Cleveland Indians és a Chicago Cubs jutott be. Hiába a hollywoodi párhuzam, Charlie Sheen nem végezhet el kezdődobást.

A két csapat összesen két emberöltőnyi sikertelen próbálkozás után próbálja megszerezni a bajnoki címet, a Chicago 109 éve nem nyert World Seriest, és a Cleveland 1948-as bajnoksága óta is eltelt már néhány év.

A magyar olvasók közül valószínűleg kevesen követik a játékot elég behatóan ahhoz, hogy tűzbe hozza őket a döntő, Charlie Sheent, illetve az 1989-es Nagy Csapat (eredeti: Major League) című filmet azonban biztosan sokan ismerik.

A Wesley Snipes, Tom Berrenger és Rene Russo partnereként szereplő Charlie Sheen a filmben a bénázó clevelandiek újonc dobója, aki

aztán a végén természetesen bajnoki címet nyer az Indians-nek,

miután az edzők rájönnek, hogy a bivaly karral rendelkező dobónak (ostobasága mellett) csak annyi a baja, hogy nem lát jól.

Charlie Sheen, a Vadóc Forrás: Youtube

A film csúcspontja a döntő utolsó meccse, amikor Sheen, azaz Ricky „Vadóc" Vaughn belépője alatt a Wild Thing című, 1966-os The Troggs sláger szól.

Amikor kiderült, hogy a Cleveland döntőt játszhat, az Indians szurkolói kampányt indítottak a közösségi médiában, hogy

rávegyék a klubot, hadd végezze el a kezdődobást Charlie Sheen.

A színész azonnal jelezte, „megtiszteltetésnek tartaná", ha ott lehetne, de a klub gyorsan lelombozta a reménykedőket: a csapat történetének legnagyobb alakjai végzik majd el a clevelandi kezdődobásokat.