Amerikai edzőre váltottak a Fábiánnét elhagyó kajakosok

Kulifai Tamás; Tóth Dávid; Kammerer Zoltán; Pauman Dániel Budapest, 2015. június 17.
A bakui Európa Játékokról érkező Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel (b-j) kajakosok a Liszt Ferenc- repülőtéren 2015. június 17-én. A magyar négy
Budapest, 2015. június 17. A bakui Európa Játékokról érkező Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel (b-j) kajakosok a Liszt Ferenc- repülőtéren 2015. június 17-én. A magyar négyes aranyérmet nyert 1000 méteren. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Beé István és az amerikai Rami Zur lesz a Fábiánné Rozsnyói Katalint elhagyó, Londonban olimpiai bajnoki ezüstérmes férfi kajak négyes három tagjának új edzője.

Kammerer Zoltán továbbra is győri versenyzőként folytatja, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel pedig a Vasasból valószínűleg az Újpestbe igazol, bár az Origo úgy tudja, hogy a két klub még nem egyezett meg egymással.

Tavaly az Európa Játékokon aranyérmet nyert a négyes Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Amikor elköszöntünk Kati nénitől, benne volt a görcs a gyomrunkban és a gombóc a torkunkban, hiszen egy szeretett és számunkra nagyon fontos embertől váltunk el – kezdte Pauman a Nemzeti Sport keddi számában. – Nem volt jó érzés szakítani vele. Nem lebecsülve az együtt végigdolgozott éveket,

Úgy tűnik, ehhez Beé István és Rami Zur személyében meg is találtuk a megfelelő trénereket" – fogalmazott.

Hazaköltöznek Fazekasék

A női kajak négyessel olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina és edző-férje, Rami Zur egyelőre az Egyesült Államokban készül, ám az Origo úgy tudja, hogy az év végén hazaköltöznek, és jövőre Magyarországon edzenek majd. Fazekas-Zur győri versenyző marad, Rami Zur pedig a Kiemelt Edzői Program tagjaként, állami edzőként készíti majd fel Tóthékat.

Rami Zur (balra) maga is versenyző volt Forrás: MTI/Kovács Tamás

Közösen írják majd az edzésterveket Beé Istvánnal, aki versenyzőként kajak négyesben 200 méteren ötször nyert világbajnokságot, 1000 méteren pedig ötödik volt a pekingi olimpián.

A Londonban olimpiai ezüstérmes négyes nem jutott ki a riói olimpiára, miután kikapott a válogatón a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila négyestől.

Egyetlen ember maradt Fábiánné mellett