A Los Angeles-i pályázat vezetői üdvözölték Trump győzelmét

TOPSHOTS Horizontal CANDIDATE PRESIDENTIAL ELECTION REPUBLICAN PARTY POLITICAL CAMPAIGN ELECTION ELECTORAL MEETING FLAG AMERICAN SHOT POINTING FINGER ATTITUDE
(FILES) This file photo taken on October 1, 2016 shows Republican presidential nominee Donald Trump arrives for a rally at Spooky Nook Sports center in Manheim, Pennsylvania. Donald Trump said on November 9, 2016 he would bind the nation's deep wounds and be a president "for all Americans," as he praised his defeated rival Hillary Clinton for her years of public service. / AFP PHOTO / MANDEL NGAN
Vágólapra másolva!
Örömmel fogadta a 2024-es olimpiára pályázó Los Angeles-i pályázati bizottság vezetése Donald Trump elnökké választását.

Hiszünk abban, hogy az olimpiai eszme 2024-ben az Egyesült Államokban egyesíti majd a világ különböző kultúráit és közösségeit" - áll a szervezet hivatalos közleményében, melyben köszöntötte az új amerikai elnököt.

Donald Trump is üdvözletét küldi Forrás: AFP/Mandel Ngan

A szervezők hozzátették, már most nagyon várják a közös munkát Trump-adminisztrációval, és bíznak abban, hogy a legutóbbi közvéleménykutatás szerint 88 százalékos lakossági támogatást élvező pályázattal elnyerik a nyolc év múlva esedékes olimpia rendezési jogát, és 1996 után ismét az amerikai kontinens adhat otthont nyári ötkarikás játékoknak.

Nekik mindegy volt

megválasztásával nemcsak helyi és állami, de szövetségi szinten is tovább növekedhet a pályázat támogatottsága" - áll a közleményben.

Korábban a Los Angeles-i polgármester, Eric Garcetti kijelentette, az olimpia össznemzeti ügy, így

nem számít, hogy Trump vagy Hillary Clinton nyeri-e meg az elnökválasztást,

hiszen mindkettőjüknek érdekében áll, hogy ismét amerikai földön versenyezzenek a világ legjobb sportolói.

Los Angeles mellett Budapest és Párizs van még versenyben a 2024-es olimpia rendezési jogáért, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa jövő szeptember 13-án, a perui Limában dönt a győztes pályázatról.