Michelisz kezéből az utolsó métereken csúszott ki a vb-bronz

Michelisz Norbert WTCC
05 MICHELISZ Norbert (hun) Honda Civic team Honda racing Jas action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race at Losail from November 23 to 25 Qatar - Photo Clement Marin / DPPI
Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert negyedik lett a túraautó-világbajnokságon, miután Katarban egy ötödik és egy negyedik helyezést ért el.

Michelisz Norbert úgy indulhatott el az első futamon Katarban, hogy összetettben 13 pont volt a hátránya a vébé harmadik helyén álló Tiago Monteiróval szemben.

A rajt utáni helyezkedésben ketten is megelőzték Micheliszt, de a nagy felfordulást nem ez okozta, hanem az, hogy José Maria López meglökte Monteirót, aki Hugo Valentének ment neki,

és a karambol következtében mindketten kiestek.

Bejött a biztonsági autó, majd a harmadik körben a törmelék eltakarítása miatt félbeszakították a futamot. Az újraindulás után Michelisz ugyanúgy hatodik volt, mint a rajtnál, Dahlgren azonban hibázott, így a magyar pilóta feljött az ötödik helyre.

Michelisz 2014 után ismét negyedik lett összetettben Forrás: DPPI/Clement Marin

Ezt a pozíciót meg is tartotta a végéig,

így összetettben három pontra megközelítette Monteirót.

Az első versenyt Tarquini nyerte, mögötte Chilton és Huff végzett a dobogón, a Zengő Motorsport két versenyzője közül Nagy Dániel a 11., Ficza Ferenc a 13. helyen zárt.

Michelisz az ötödik helyről kezdte a második futamot, amely ismét kaotikus rajtot hozott, így újra pályára került a biztonsági autó. Michelisz Mullert megelőzve feljött negyediknek, amivel a virtuális tabellán egy ponttal megelőzte Monteirót, akinek persze összerakták az autóját az utolsó futamra. Muller az utolsó körökre feljött Michelisz mögé, de a magyar pilóta maga mögött tudta tartani.

A versenyzéstól ezen a futamon búcsúzó, négyszeres WTCC-világbajnok Muller azonban nem bírta Monteiro nyomását, a portugál pár kanyarral a vége előtt megelőzte a látványosan lelassuló franciát, így övé lett a vb-bronz. A második katari futamot Bennani nyerte Björk és López előtt, a két zengős közül Ficza a 11., Nagy a 15. lett.

A világbajnokság végeredménye:
1. López (argentin, Citroen) 381 pont
2. Muller (francia, Citroen) 257
3. Monteiro (portugál, Honda) 214
4. Michelisz (magyar, Honda) 213
5. Bennani (marokkói, Citroen) 206
...20. Ficza (magyar, Zengő Motorsport) 2