Vágólapra másolva!
A Zengő Motorsport két versenyzője, Ficza Ferenc és Nagy Dániel történelmi sikert ért el a Dohában megrendezett FIA túraautó-világbajnokság második szabadedzésén, hiszen mind a ketten a legjobb 10 között végeztek. Nagy a hetedik lett, míg Ficza a kilencedik.

A túraautó-vb (WTCC) mezőnyét az a katari versenypálya látja vendégül, ahol a versenyszezon során először vehetnek rész a pilóták éjszakai futamon. A mostani hétvége további érdekessége, hogy pénteken rendezték meg mind a két szabadedzést, szombaton pedig az időmérőt és a két lámpafényes futamot.

„El sem hiszem, sokat dolgoztunk ezért az eredményért. Nehezen találom a szavakat. Az első szabadedzés nem a legjobban sikerült, de lehet ez adta meg a plusz motivációt, ami ehhez az eredményhez kellett. Óriásit léptünk előre a beállításokkal, remélem, tudjuk hozni ezt a formát az időmérőn is" – nyilatkozta Nagy Dániel.

Ficza Ferenc azt mondta, nem a legjobb lelki állapotban indult el otthonról, de nagyon felszívta magát. „Dolgozott bennem az adrenalin. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, a csapat sok erőt adott nekem az elmúlt pár napban és sikerült csak az edzésre koncentrálnom. Bízom abban, hogy szombaton is a legjobb tízben leszünk."

„Nem tudom elmondani, hogy mennyire boldog vagyok. Büszke vagyok a versenyzőinkre és az egész csapatra. Nagyon keményen és nagyon sokat dolgozott mindenki egész évben, és úgy látszik, most az utolsó futamra lassan összeáll minden és befektetett munka megtérült. Bízom abban, hogy szombaton is ott leszünk a legjobbak között" –mondta Zengő Zoltán csapatmenedzser.

A szombati program:
12.30 – 13.30: időmérő
19.20 – 19.50: nyitófutam
20.35 – 21.05: főfutam.