Vágólapra másolva!
A másodosztályú Európa-bajnokság megnyerése, s ezáltal a feljutás után mindkétszer kikapott a világbajnoki részvételért rendezett párharcban a magyar női csapat a skóciai Braeheadben rendezett curling Európa-bajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapjának beszámolója szerint a Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Sándor Nikolett összeállítású négyes péntek este úgy szenvedett 13-10-es vereséget az élvonalban nyolcadik olaszoktól, hogy

hat játékrészt követően még 7-2-re vezetett.

A két győzelemig tartó párharc második, szombati felvonásán a rivális ismét jobbnak bizonyult 8-6-ra, ami azt jelenti, hogy az olaszok szerepelhetnek a jövő márciusi, pekingi világbajnokságon.

A párharc elvesztésével az is eldőlt, hogy sem a férfi, sem a női csapat nem lesz ott a 2018-as, pjongcsangi téli olimpián, ugyanis a házigazda mellett hét együttes az idei és jövő évi vb-ről kvalifikálja magát, a maradék két helyről pedig egy selejtezőtorna dönt, amelyre azok a csapatok nevezhetnek, amelyek kijutottak legalább egy vb-re 2014 és 2017 között, de ez egyik magyar válogatottnak sem sikerült.

Feljutás az Eb élvonalába

A női csapat nyolc győzelemmel és egy vereséggel zárta a másodosztályú Európa-bajnokság alapszakaszát, majd az elődöntőben a hollandokat legyőzve harcolta ki az élvonalba jutást, a fináléban pedig visszavágott a törököknek az egyetlen alapszakaszbeli vereségért. A férfi válogatott jövőre is a másodosztályban szerepel majd.

Az élvonalban a nőknél drámai küzdelemben védték meg a címüket az oroszok, ugyanis a svédek csapatkapitányának 4-4-es döntetlennél az utolsó, tizedik játékrészben szinte "csak" a célterületre kellett volna csúsztatni az utolsó követ, amely azonban elakadt egy másikban, így az oroszok győztek 6-4-re a döntőben. A bronzérmet a házigazda skótok szerezték meg. A férfiaknál Svájc lett a harmadik, míg a szombat délutáni döntőben a sorozatban harmadik aranyérmére hajtó svédek a norvégokkal találkoznak.