Vágólapra másolva!
Az 1980-as moszkvai olimpián, a 200 méteres mellúszásban ezüstérmes Vermes Albán annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy a Magyar Úszószövetség közgyűlése ismét Gyárfás Tamást válassza meg elnöknek. Vermesnek arról nincs információja, hogy Gyárfás újraindulna a posztért. Az egykori kiváló úszó azt is elmondta, hogy nincs szándékában a MÚSZ elnöki székébe beleülni.

Korábbi írásunkban Gyurta Dániel egykori edzője, Széles Sándor úgy nyilatkozott, hogy az 59 éves Vermes Albánt alkalmasnak találná Gyárfás Tamás elárvult posztjára. Vermes az Origo kérdésére azt mondta, hogy bár korábban szakfelügyelőként dolgozott a Magyar Úszószövetségben, esze ágában nincs elnöknek pályázni.

Azt nem zárom ki, hogy a MÚSZ-ban dolgozzak, de kizárólag olyan tevékenységet tudok magamnak elképzelni, amely az úszószakmához szorosan kötődik. A mostani helyzet azért is különleges, mert az elmúlt 23 évben nem volt senki olyan, akit a képességei, vagy kapcsolatrendszere alapján el tudnék képzelni elnöknek. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Gyárfás Tamás ebben a 23 évben több alkalommal is lemondott, de a közgyűlés mindig újraválasztotta őt.

Ezért azt sem tartom kizártnak, hogy a küldöttek most is neki szavaznának bizalmat

- ehhez persze az kell, hogy Gyárfás újrainduljon. Erre vonatkozóan viszont nincs információm."

Vermes Albán (a képen balra), aki nem óhajt a MÚSZ elnöke lenni. A mikrofon előtt Hargitay András szövetségi kapitány Forrás: Musz.hu

Az olimpiai ezüstérmes úszó azt is elmondta, hogy a MÚSZ elnökén óriási lehetett a nyomás, éppen ezért nem meglepő a lemondása. "Gyárfás Tamásnak azt is figyelembe kellett vennie, hogy nyakunkon a 2017-es FINA vizes-világbajnokság, így ezt a döntést nem lehetett sokáig elhúzni."

Vermes úgy véli, hogy Gyárfás lemondása nem veszélyezteti a vb sikeres megrendezését. "Viszont egy sikeresen lebonyolított világbajnokság nagyban befolyásolhatja Budapest 2024-es olimpiai pályázatát. Ezért is volt jó döntés, hogy Gyárfás lemondott, mert a körülötte kialakult feszültséget nem gerjesztette tovább" - fejezte be nyilatkozatát Vermes Albán.