Magyar bronzérem a birkózó-vb-n

Barka Emese; Pouri-Lane, Koria   sportoló, bírkózás
Az 57 kilós Barka Emese lett a magyar birkózósport első női Európa-bajnoka
Vágólapra másolva!
Barka Emese bronzérmet nyert a nők 60 kilogrammos kategóriájában vasárnap a nem olimpiai súlycsoportok budapesti birkózó-világbajnokságán.

A magyar versenyző a japán Szakano Juival mérkőzött meg az éremért, s 4-0-ás hátrányból fordítva, 7-4-re győzött.

Az Európa Játékok-győztes, Európa-bajnoki harmadik Barka karrierje második vb-bronzát gyűjtötte be. Egyúttal ez volt a magyar csapat második érme a budapesti vb-n, miután szombaton Korpási Bálint világbajnoki címet szerzett a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában.

Barka Emese Forrás: MTI/Illyés Tibor

A mérkőzés első menete nem alakult jól, a japán két gyors lábra támadás révén magabiztos előnnyel mehetett a szünetre, amely után egy nagyon elszánt és összeszedett Barka ugrott neki. Fél perc sem telt el, amikor a magyar kitette riválisát a szőnyegről, majd a japánt intették, így az utolsó percre két pontosra csökkentette hátrányát a Csepel sportolója.

A hajrá egyértelműen a magyarról szólt,

aki egy levitel, majd egy kiléptetés után, kevesebb mint fél perccel a vége előtt 5-4-re fordított, a végén pedig szépen kontrázta meg a japán elkeseredett akcióját, és végül 7-4-re győzött.

Karrierje második vb-bronzát nyerte

"Örülök a bronzéremnek. A kínai elleni vereségem bosszantott, dühös voltam magamra, mert

- kezdte napjának értékelését Barka Emese. "Ugyanakkor lezártam magamban azt a meccset, miután kiderült, hogy a vigaszágra kerültem. A mostani mérkőzés elején kétszer figyelmetlen voltam, de a második menetre úgy mentem ki, hogy mindent megteszek a fordításért. Örülök, hogy sikerült."

Barka karrierje második vb-bronzát gyűjtötte be. Egyúttal ez volt a magyar csapat második érme a budapesti vb-n, miután szombaton Korpási Bálint világbajnoki címet szerzett a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában. Az esti programban a kötöttfogású Szabó László is érdekelt, aki szintén a bronzéremért léphet majd szőnyegre.