A playoffért harcolnak az NFL-csapatok

Tennessee Titans, Green Bay Packers, NFL, amerikaifutball
GREEN BAY, WI - DECEMBER 23: Green Bay Packers fans with a frozen tundra hat on during the Tennessee Titans game at Lambeau Field on December 23, 2012 in Green Bay, Wisconsin. Tom Lynn /Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Seattle Seahawksnak és a New England Patriotsnak is meglehet a rájátszás ezen a héten, míg a Dallas Cowboys akár pihenhet is az első körben. Ezekre a meccsekre érdemes figyelni a vasárnapi és a hétfői fordulóban.

Buffalo Bills - Pittsburgh Steelers, vasárnap 19:00

Az AFC északi csoportjában öldöklő a harc a playoffért, ahol a Baltimore Ravens és a Pittsburgh Steelers fej fej mellett halad, és minden valószínűség szerint a végső döntést csak a szentestére időzített Steelers-Ravens-rangadó hozhatja meg. Míg ezen a héten a Ravens a New England Patriots ellen játszik, addig a Steelers az AFC East harmadik helyezettjeként 6-6-tal álló Buffalo Billshez látogat. A Buffalót nem érdemes leírni, hiszen a Steelers idén legendásan ergyán teljesített az idegenbeli meccseken, ráadásul a Bills futás elleni védekezése ligaszinten a legjobbak közt van, és ez komoly gondokat okozhat a pittsburghiek multifunkciós csodafegyverének, Le'Veon Bellnek. A Steelersnek mindenesetre hoznia kell ezt a meccset, ha a playoffot komolyan gondolják. (A meccset a Sport TV is közvetíti)

Indianapolis Colts - Houston Texans, vasárnap 19:00

A Colts és a Texans 6-6-os mérleggel áll az AFC South élén, úgyhogy ez a meccs gyakorlatilag döntő lehet a csoportgyőzelem szempontjából. Amennyire Peyton Manning egykori cseréje, Brock Osweiler Texans-irányító fogadkozott az év elején, annyira felemás a Texans szezonja eddig, de Andrew Luck ide vagy oda, azért Indianapolisban sincs kolbászból a kerítés. Mivel a meccset a Colts otthonában játsszák, és Luck előtt ott szaladgál az idei év egyik legeredményesebb elkapója, T.Y. Hilton, ezért papíron a Colts az esélyesebb, de ha itt sem sikerül nyerniük, akkor végleg búcsút inthetnek mindenféle playoff-reménynek.

Tennesssee Titans - Denver Broncos, vasárnap 19:00

A Tennesse Titans szintén 6-6-os mérleggel áll, az AFC Southban pedig a harmadik a Texans és a Colts mögött, az AFC Westben pedig az utóbbi pár hét a Kansas City Chiefs és az Oakland Raiders párharcáról szólt, a 8-4-gyel a harmadik helyen vegetáló Super Bowl-győztes Denver Broncosról pedig hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

Von Miller Marcus Mariotát is megkínozhatja Forrás: AFP/2016 Getty Images/Justin Edmonds

Érdemtelenül, hiszen a Broncos simán lehet a nevető harmadik, aki odaérhet a rájátszásba, és messzebb juthat, mint a másik két csapat. Trevor Siemian, a denveriek kezdő irányítója visszatér a pályára, és ne feledjük a regnáló Super Bowl MVP-t, Von Millert, aki ezen az estén is azon lesz, hogy minél többször a gyepbe döngölje a tennesse-iek irányítóját, Marcus Mariotát. A Titans ugyanakkor szép csendben egész jó csapattá nőtte ki magát, Mariota pedig ligaszinten a legpontosabb irányító red zone-szituációkban, szóval ebben a meccsben azért benne van egy meglepetésszerű Titans-győzelem is.

Green Bay Packers - Seattle Seahawks, vasárnap 22:25

A Green Bay Packers soha nem látott mélyrepüléssel indította ezt a szezont, és az elmúlt években Seattle-ban is láttak már szebb meccseket Pete Carroll csapatától. A Packers-elkapó Jordy Nelson és a Legion Of Boom nagyszájú vezére, Richard Sherman garantáltan megkeserítik egymás életét, de az Earl Thomas nélkül pályára lépő Seattle-nek meg kell szenvednie a győzelemért.

Green Bayben most is hideg lesz. Nagyon hideg Forrás: AFP/2012 Getty Images/Tom Lynn

Amennyiben nyernek, vagy döntetlent játszanak, valamint az Arizona Cardinals is kikap a Dolphins ellen, megvan nekik a rájátszás, bár utóbbira elég halvány az esély, a Packersnek pedig egyszerű a feladata: nyerni kell, ha oda akarnak érni a playoffba.

New York Giants - Dallas Cowboys, hétfő 2:30

A Dallas Cowboysnak, és az ellenállhatatlanul játszó Dak Prescott-Ezekiel Elliott-duónak már biztos a rájátszás, és ha győznek, valamint a Seahawks vagy a Detroit Lions is kikap, akkor a wild card-körben is pihenhetnek, ha pedig mindkét csapat veszít, akkor az első kiemelés is biztossá válik. A két újoncon kívül a Cowboys támadófala is elitközeli, a védelem pedig meglepően életképes, de utóbbinak így sem lesz könnyű dolga a New York-iak sztárelkapójával, Odell Beckham Juniorral. A rájátszás a Giants számára sem elérhetetlen, hiszen a jelenlegi állás szerint egy wild card-körre jók lehetnek, de a Dallas ellen még keményebb dolguk lesz, mint múlt héten a Pittsburgh Steelersszel szemben, akiket a Cowboys pár héttel korábban dagadtra pofozott a saját otthonukban. (A mérkőzést a Sport TV élőben közvetíti.)

New England Patriots - Baltimore Ravens, kedd 2:30

Nehéz olyan forgatókönyvet elképzelni, hogy a New England Patriots ne kerüljön be a rájátszásba, és szinte borítékolható, hogy idén is ott lesznek. Ha magyar idő szerint kedd hajnalban legyőzik a Foxboróba látogató AFC North-éllovas Baltimore Ravenst, valamint a Miami Dolphinsnak is sikerül kikapnia az Arizonától, akkor benn is vannak, ha pedig a Steelers is kikap, akkor a playoff első körében is pihenhetnek.

Bill Belichick és Jim Harbaugh nem először találkoznak Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jim Rogash

A papírforma egyértelműen mellettük áll, Jim Harbaugh és a Baltimore Ravens viszont korábban is okozott már kellemetlen meglepetést Tom Bradyéknek, és idegenbeli pálya ide vagy oda, ha valaki elkaphatja idén a Patriotsot, azok ők lehetnek.

A forduló teljes menetrendje:
Buffalo Bills - Pittsburgh Steelers, vasárnap 19:00 (A meccset a Sport TV élőben közvetíti)
Tennessee Titans - Denver Broncos, vasárnap 19:00
Philadelphia Eagles - Washington Redskins, vasárnap 19:00
Miami Dolphins - Arizona Cardinals, vasárnap 19:00
Jacksonville Jaguars - Minnesota Vikings, vasárnap 19:00
Indianapolis Colts - Houston Texans, vasárnap 19:00
Carolina Panthers - San Diego Chargers, vasárnap 19:00
Cleveland Browns - Cincinnatti Bengals, vasárnap 19:00
Detroit Lions - Chicago Bears, vasárnap 19:00
San Francisco 49ers - New York Jets, vasárnap 22:05
Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints, vasárnap 22:30 (A meccset a Sport TV élőben közvetíti)
Los Angeles Rams - Atlanta Falcons, vasárnap 22:30
Green Bay Packers - Seattle Seahawks, vasárnap 22:30
New York Giants - Dallas Cowboys, hétfő 2:30 (A meccset a Sport TV élőben közvetíti)
New England Patriots - Baltimore Ravens, kedd 2:30 (A meccset a Sport TV élőben közvetíti)