Lecsúszott a kifutóról az NFL-es Minnesota Vikings repülőgépe

BELGAHOTNEWS AVION DES NEIGES GIPSVLUCHT GIPS VLUCHT EUROP ASSIS SQUARE FORMAT
20150221 - ZAVENTEM, BELGIUM: Illustration picture shows Grenoble airport during the traditional airplane flight with people who got injured on their winter holidays, organised by Europ assistance, to Brussels Airport in Zaventem, Saturday 21 February 2015. BELGA PHOTO ANTHONY DEHEZ
Vágólapra másolva!
A landolást követően lecsúszott a kifutópályáról a Minnesota Vikings repülőgépe a Green Bay közelében lévő Appleton repülőterén, órákra foglyul ejtve a játékosokat.

A szombati Green Bay Packers elleni mérkőzésre Wisconsinba érkező Minnesota Vikings repülőgépte a landolást követő ún. taxizás (amikor a gép beáll arra a helyre, ahol az utasok kiszállhatnak) során lecsúszott a havas kifutóról a Green Baytől mintegy 50 kilométerre délre található Appleton repülőterén.

Miután a gép ekkor már lassan gurult, személyi sérülés nem történt, ellenben a játékosok órákon át nem tudták elhagyni a repülőt, mégpedig egy egészen prózai ok miatt - nem volt a repülőtéren olyan magas lépcső, ami felért volna az ajtókig.

Mentés folyamatban:

A CBS News beszámolója szerint a gép pénteken délután 5:15-kor landolt, a baleset pedig egy órával később törént, més a Vikings egyik kommunikációs munkatársa még három órával később is azt írta egy sms-ben a hírcsatornának, hogy várják, hogy végre elhagyhassák a gépet. Ez végül öt órával a landolást követően, este 10:15-kor történt meg.

A vikings-es Jeremiah Sirels fotója a gépből a gépről:

A repülőtér illetékese szerint a problémát a kifutópályát borító hó okozta, azon csúszott meg a gép első futóműve, majd kapott le az aszfaltról a füves területre.

Az NFC North rangadóját - a Packers 8-6-os mérleggel második, míg a Vikings 7-7-tel a harmadik a kvartettben - magyar idő szerint szombaton este 19:00-kor rendezik, a mérkőzést a Sport 2 élőben közvetíti.