Vágólapra másolva!
Az uszonyos úszó Senánszky Petra világcsúccsal szeretné megnyerni a Világjátékokat, a nem olimpiai sportágak legnagyobb multisport-eseményét, amelyet 2017-ben Wroclawban rendeznek.

"Fantasztikus évet zártam. Tavasszal többször is sikerült megjavítanom saját legjobb időeredményeimet, amelyek ezáltal világcsúcsokat is jelentettek. Az eredmények lelkesítő löketet adtak, amitől még jobban szerepeltem" - nyilatkozta a Magyar Olimpiai Bizottság sajtószolgálatának Senánszky Petra, aki a nyári világbajnokságon mindhárom egyéni számában világrekorddal győzött.

A 22 éves sportoló jövőre is indul világkupákon és az Európa-bajnokságon, a legfontosabb versenye azonban a Világjátékok lesz.

Senánszky Petra Forrás: Senanszkypetra.hu

"Nagyon várom, mert ott egyéni versenyszámban korábban még nem indulhattam. Szeretnék Wroclawban is világcsúcsot úszni. Az 50 és a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban is világcsúcstartóként állok rajthoz, és legalább egyszer szeretném meghallgatni a magyar himnuszt, de akkor lennék igazán boldog, ha ez kétszer adatna meg" - mondta a debreceni versenyző.