Motorost gázolt a Dakar-legenda

Cottret, Jean Paul; Peterhansel, Stéphane akció autóversenyző Foglalkozás FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ SPORT SZEMÉLY verseny versenyautó versenyez
La Paz, 2017. január 10. A francia Stéphane Peterhansel honfitárs navigátora, Jean Paul Cottret társaságában vezeti Peugeot-ját a dél-amerikai Dakar-rali hetedik, a rossz időjárás miatt 161 kilométeresre rövidített, bolíviai La Paz és Uyuni közötti szakaszán 2017. január 9-én. Az összetettben élen álló Peterhansel az első helyen végzett. (MTI/AP/Martin Mejia)
Vágólapra másolva!
Az autósok között az összetett verseny második helyén álló francia Stephane Peterhansel elütött egy motorost a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali csütörtöki, tizedik szakaszán.

A baleset az etap 83. kilométerénél történt, a szlovén áldozat, Simon Maric bal lábában mindkét csont eltört.

Peterhansel nem mozdult, amíg nem jött segítség Forrás: MTI/AP/Martin Mejia

Az összetettben első, szintén francia Sebastien Loeböt 1:38 perces hátránnyal követő Peterhansel a segítség megérkezéséig nem mozdult el elütött versenytársa mellől.

Az autóval és motorral összesen 12-szeres Dakar-győztes pilóta összetett eredményét az eset nem befolyásolja, ugyanis a szabályok szerint ha egy versenyző segítségnyújtás céljából áll meg, a várakozási idejét a szakasz végén jóváírják.