Nyolcaddöntős a magyar röpibajnok

ARCKIFEJEZÉS csapatkép FOTÓ FOTÓTÉMA győztes örül SZEMÉLY ünnepel
Békéscsaba, 2016. április 26. A győztes békéscsabai csapat tagjai ünnepelnek, miután 3-0-ra győztek a női röplabda NB I döntőjének harmadik, Linamar-Békéscsabai RSE - Vasas Óbuda mérkőzésén a békéscsabai Városi Sportcsarnokban 2016. április 26-án. A hazai együttes ezzel sorozatban harmadik bajnoki címét szerezte meg. MTI Fotó: Lehoczky Péter
Vágólapra másolva!
A Békéscsaba női röplabdacsapata bejutott a legjobb 16 közé a női röplabda CEV Kupában. A magyar együttes már három játszmát követően bebiztosította továbbjutását, amikor 2-1-re vezetett, majd 3-2-re megnyerte a szerb Jedintsvo Stara Pazova elleni szerdai visszavágót.

Női CEV Kupa, a 16 közé jutásért, visszavágó:
Linamar-Békéscsaba - Jedintsvo Stara Pazova (szerb) 3-2 (10, -21, 20, -23, 10)
Továbbjutott: a Linamar-Békéscsaba, kettős győzelemmel

A magyar bajnok két hete bravúros, 3-1-es győzelmet aratott idegenben, így kedvező helyzetből várta az összecsapást, amelyen villámrajtot vett: gyakorlatilag hiba nélkül hozta le az első játszmát, ezzel egyetlen megnyert szettre került a továbbjutástól.

A második felvonásban a szerb együttes ütőjátékosai feljavultak, ennek köszönhetően a Jedintsvo Stara Pazova végig vezetve, magabiztosan egyenlített.

A békéscsabai röpisek itt a legutóbbi magyar bajnoki címet ünneplik Forrás: MTI/Lehoczky Péter

A harmadik játszma eleje újra a magyar csapatról szólt, Sasa Nedeljkovic tanítványai 7-1-re elhúztak. Vendég időkérés után állandósult a különbség, 20-13-nál azonban megtorpant a Békéscsaba, ezt kihasználva pedig három pontra zárkóztak fel a szerbek. A rövidzárlat után magára talált a magyar csapat, és végül 25-20-ra megnyerte a szettet, amivel el is döntötte a továbbjutást.

Innentől már tét nélküli volt a találkozó, amely végül ötszettes lett, és a közönség örömére hazai sikerrel zárult.

A Békéscsaba a nyolcaddöntőben a francia Beziers együttesével találkozik.